TIGAR

Print Friendly, PDF & Email

Ljeto je bilo pri kraju. Ali sunce je i dalje nemilosrdno grijalo. Istina nešto manje nego u srpnju. Samo, komu je to važno kada je ionako prevruće? Baš pravo vrijeme za kupanje.

Ivana se radovala moru, plivanju, šetnji, ma svemu što miriše na Jadran. Samo ju je mučila jedna velika briga. Nije znala komu ostaviti Tigra. Dobila ga je jednoga dana od tetke iz Cavtata i otada su, moglo bi se reći, nerazdvojni. Kud god ona, eto ti i njega. Naučila se na njega i on na nju. Mora se priznati, dobro su slušali jedno drugo. Kad bi mu ona nešto zapovjedila, smjesta bi je poslušao, kao da je neko ljudsko stvorenje. A kada bi on bio zbog nečega živčan, ona je znala da ga ne smije dirati, da ga mora pustiti na miru. U početku to nije znala pa joj se dogodilo da je zaradila i koju šaru po tijelu. Imao je oštre kandže, on, njezin mačak. Kasnije bi joj se umiljavao, ali su šare ostajale neko vrijeme. Očito svaka je škola skupa.

Opširnije...

OPLJAČKALO

Print Friendly, PDF & Email

»Slušaj. Sviđa li se tebi maslinovo ulje?«

Miško je netremice gledao u svoga oca Jagu. Što želi ovim pitanjem?

»Nešto si zanimija. Sviđa ti se ili ne?«

Morao je nešto odgovoriti. Sjeća se da u početku to ulje nije baš volio. Bilo mu nekako drukčije od onih koje je do tada kušao.

Opširnije...

PUNO JE TO

Print Friendly, PDF & Email

Martina je bila pametna djevojčica. Voljela je čitati knjige, voljela je slušati što stariji pričaju. »Ona će biti pisac«, znali su drugi govoriti. Nije ništa odgovarala. Tko zna što će biti kad odraste. Sad joj je najvažnije da skuplja znanje. Istina, čini to i ploveći po internetu, ali nije uvijek uvjerena je li sve tako kako tamo kažu. Primijetila je to i sama, iako su joj i drugi o svemu govorili.

»Hoćeš li mi nabaviti onu knjigu o cvrčku«, reče jednoga dana majci.

»Kakvu knjigu? Pojma ti ja nemam o tomu«.

Opširnije...

MALO ČUDO

Print Friendly, PDF & Email

Sjedio je Šiljo ovaj put sam s majkom. Čekao je na polazak u školu. I neprestano se pomalo tresao.

»Što je s tobom? Da nisi bolestan?!«

»Ma, nisam. Samo mi je malo hladno. Ono naše grijanje, onaj radijator, ne radi najbolje. Kad upalite grijanje, on grije, kad ga ne upalite, ja mu ništa ne mogu.«

Majka se nasmijala. Pametan ovaj njezin dečko. Već se naučio boriti za svoje ciljeve. Morat će nešto smisliti za tu temperaturu u njegovoj sobi. Istina, grijanje ne može raditi cijeli dan, preskupo bi to bilo, ali... Pogladila ga je po kosi.

Opširnije...

Osobno