BRITANSKI GENOCID

Print Friendly, PDF & Email

Split, 20. travnja 2018. (croative.net) – Velika Britanija je svjetski rekorder u genocidu, izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova. »Oni su također bili u Africi. Procjenjuje se da su Britanci kao robove s kontinenta uzeli 13 milijuna ljudi. Količina poginulih je pritom 3-4 puta veća, tj. ukupna količina žrtava je dostizala 50-53 milijuna«, nastavila je ona. Zaharova je također podsjetila na opijumske ratove u Kini, Burske ratove i istrebljenje Indijanaca. »Evo vam još jedne zanimljive činjenice. Prema otkrivenim dokumentima britanskog Državnog arhiva, engleske vlasti djelatno su pribjegavale korištenju kemijskog oružja s namjerom ugušiti ustanak Arapa u Mezopotamiji (današnje ozemlje Iraka) s proljeća 1920.«, naglasila je Zaharova. Britanija je 1870-ih izvršila genocid nad Zulu narodom, a 1954. – 1961. u Keniji. U znak odmazde zbog ubojstva 32 bijela kolonista britanska vlast istrijebila je 300.000 pripadnika Kikujua i odvela još 1.5 milijun u koncentracijske logore.

Attachments:
Download this file (britanski-genocid.pdf)Britanski genocid[ ]271 kB

Opširnije...

RAZOTKRIVANJE BRUTALNE ISTINE O BRITANSKOM CARSTVU

Print Friendly, PDF & Email

London, 13. ožujka 2017. (S. D. M / dnevnik.hr) – »Pomozite nam tužiti britansku vladu za mučenje« – to je predstavljalo molbu koju je povjesničarka Caroline Elkins primila 2008. Bilo je to nevjerojatno rizično – i pravno i profesionalno. Nevjerojatno, jer je slučaj na kojem su se okupili odvjetnici za ljudska prava iz Londona pokušao na Britaniju prebaciti odgovornost za zločine počinjene prije 50 godina, prije neovisnosti Kenije. Riskantno jer je zbog istraživanja tih zločina povjesničarka već doživjela mnoštvo uvreda i prijetnji.

Attachments:
Download this file (razotkrivanje-brutalne-istine.pdf)razotkrivanje-brutalne-istine.pdf[ ]765 kB

Opširnije...

KOMUNISTIČKI I NACIONALSOCIJALISTIČKI GENOCID NAD POLJACIMA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 3. travnja 2018. (narod.hr) – U pokolju u Katynskoj šumi jedinice sovjetskog Ministarstva unutrašnjih poslova (poznatije kao NKVD) ubile su tisuće poljskih časnika, intelektualaca, kulturnih djelatnika i svećenika. To je bio dio šire akcije NKVD-a u okviru koje je, prema zapovijedi najužeg sovjetskog rukovodstva, ubijeno oko 22.000 poljskih državljana i njihove društvene elite. Ubijani su na različitim mjestima u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji. Budući da su masovne grobnice kod Katyna dugo bile jedine poznate, općenito se čitava ova akcija naziva Pokoljem kod Katynske šume. Smaknuća je izvršio NKVD u vremenu od 3. travnja do 19. svibnja 1940.

Attachments:
Download this file (pokolj-kod-katynske-sume.pdf)Pokolj kod Katynske šume[ ]130 kB

Opširnije...

MONSTRUOZNA NEDJELA BRITANSKOG CARSTVA

Print Friendly, PDF & Email

New Delhi, 11. ožujka 2017. (direktno.hr) – Britanci pate od »povijesne amnezije« nad zločinima koje je počinilo njihovo negdašnje carstvo, tvrdi indijski zastupnik. Bivši UN-ov podtajnik Shashi Tharoor kaže da britanski obrazovni sustav ne priča pravu istinu o carstvu, prenosi Dnevnik.hr. »Nema stvarne svijesti o zločinima, o činjenici da je Britanija svoju industrijsku revoluciju i prosperitet financirala pljačkama, niti o tome da je došla u jednu od najbogatijih zemalja svijeta u 18. stoljeću, a onda ju nakon dva stoljeća pljačkanja dovela do statusa jedne od najsiromašnijih zemalja«, rekao je.

Opširnije...

Zanimljivo