ŠTO JE ZAPRAVO SOCIJALIZAM?

Print Friendly, PDF & Email

Profesor ekonomije na jednom fakultetu u BiH izjavio je da nikad u životu na ispitu nije oborio nijednog studenta, ali je nedavno morao oboriti cjelokupnu godinu. Njegovi su studenti, naime, bili prekaljeni socijalisti, ljubitelji Tita, Che Guevare, Žižeka i Naomi Klein koji su se borili za socijalnu pravdu i jednakost, ne želeći da itko bude siromašan, ali ni bogat.

Profesor je tada rekao: »U redu, uvedimo socijalizam u ovu godinu«. Sve će se ocjene sabrati i podijeliti s brojem studenata, tako da će svatko od vas dobiti prosječnu ocjenu... (zamjenjujući ocjene za novac – što je svima lakše shvatljiv koncept). Od sada svi zajedničkim snagama radite kao tim te dijelite i uspjehe i neuspjehe.«

Opširnije...

KOMUNISTIČKI I NACIONALSOCIJALISTIČKI GENOCID NAD POLJACIMA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 3. travnja 2018. (narod.hr) – U pokolju u Katynskoj šumi jedinice sovjetskog Ministarstva unutrašnjih poslova (poznatije kao NKVD) ubile su tisuće poljskih časnika, intelektualaca, kulturnih djelatnika i svećenika. To je bio dio šire akcije NKVD-a u okviru koje je, prema zapovijedi najužeg sovjetskog rukovodstva, ubijeno oko 22.000 poljskih državljana i njihove društvene elite. Ubijani su na različitim mjestima u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji. Budući da su masovne grobnice kod Katyna dugo bile jedine poznate, općenito se čitava ova akcija naziva Pokoljem kod Katynske šume. Smaknuća je izvršio NKVD u vremenu od 3. travnja do 19. svibnja 1940.

Attachments:
Download this file (pokolj-kod-katynske-sume.pdf)Pokolj kod Katynske šume[ ]130 kB

Opširnije...

BRITANSKI GENOCID

Print Friendly, PDF & Email

Split, 20. travnja 2018. (croative.net) – Velika Britanija je svjetski rekorder u genocidu, izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova. »Oni su također bili u Africi. Procjenjuje se da su Britanci kao robove s kontinenta uzeli 13 milijuna ljudi. Količina poginulih je pritom 3-4 puta veća, tj. ukupna količina žrtava je dostizala 50-53 milijuna«, nastavila je ona. Zaharova je također podsjetila na opijumske ratove u Kini, Burske ratove i istrebljenje Indijanaca. »Evo vam još jedne zanimljive činjenice. Prema otkrivenim dokumentima britanskog Državnog arhiva, engleske vlasti djelatno su pribjegavale korištenju kemijskog oružja s namjerom ugušiti ustanak Arapa u Mezopotamiji (današnje ozemlje Iraka) s proljeća 1920.«, naglasila je Zaharova. Britanija je 1870-ih izvršila genocid nad Zulu narodom, a 1954. – 1961. u Keniji. U znak odmazde zbog ubojstva 32 bijela kolonista britanska vlast istrijebila je 300.000 pripadnika Kikujua i odvela još 1.5 milijun u koncentracijske logore.

Attachments:
Download this file (britanski-genocid.pdf)Britanski genocid[ ]271 kB

Opširnije...

CRKVA I MASONI

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 28. rujna 2017. (Marito Mihovil Letica / Vijenac) – U povodu stote obljetnice osnutka katoličke udruge Vojska Bezgrešne, ustanovljene kao reakcija na masonske manifestacije u Rimu 1917, u samostanu franjevaca konventualaca na Svetome Duhu u Zagrebu održan je međunarodni znanstveni simpozij o prošlosti i sadašnjosti masonerije te odnosu Crkve i masona.

Opširnije...

Zanimljivo

Najnovije u Škrinji

Veličina: 7.49 MB
Pregledi : 15
Veličina: 1.32 MB
Pregledi : 16
Veličina: 685.06 KB
Pregledi : 18
Veličina: 5.07 MB
Pregledi : 11
Veličina: 1.63 MB
Pregledi : 11
Veličina: 1.82 MB
Pregledi : 0
Veličina: 838.14 KB
Pregledi : 0