KAKO ZELENA IDEOLOGIJA UTJEČE NA GLOBALNO ZAGRIJAVANJE, CHEMTRAILSE I RAZVOJ OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE?

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 20. prosinca 2018. (Tihomir Čuljak / novenews.net) – Zelena ideologija pojavila se u trenutku najvećeg sukoba između nuklearnog lobija i naftnog lobija. Sredinom pedesetih godina dvadesetog stoljeća Francuska i Njemačka snažno su razvijale svoje nuklearne energetske kapacitete u cilju energetske neovisnosti, što nije odgovaralo angloameričkom naftnom kartelu pa su naftaši izmislili novi pokret zelenih za zaštitu prirode. Uz pomoć naftnog novca stvorena je nova »zelena« ideologija na osnovu koje se formirao i novi ideološki pokret »prijatelja zemlje«. Godine 1971. McGeorge Bundy i Fondacija Ford financiraju veliku studiju globalne energetske strategije. Novcem naftne industrije Rimski Klub je osnovao pokret zelenih s tajnim zadatkom: spriječiti razvoj konkurentske atomske energije. Kao političku promotorku odabrali su jednu mladu njemačku političku aktivisticu Petru Kelly koja je osnovala prvu Zelenu stranku. Dok je radila u Europskoj komisiji (Bruxelles, Belgija, 1971. – 1983.), sudjelovala je u brojnim kampanjama mira i zaštite okoliša u Njemačkoj i drugim zemljama, te su je prepoznali kao dobrog »korisnog idiota«.

Attachments:
Download this file (utjecaj-zelene-ideologije.pdf)utjecaj-zelene-ideologije.pdf[ ]119 kB

Opširnije...

BRITANSKI GENOCID

Print Friendly, PDF & Email

Split, 20. travnja 2018. (croative.net) – Velika Britanija je svjetski rekorder u genocidu, izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova. »Oni su također bili u Africi. Procjenjuje se da su Britanci kao robove s kontinenta uzeli 13 milijuna ljudi. Količina poginulih je pritom 3-4 puta veća, tj. ukupna količina žrtava je dostizala 50-53 milijuna«, nastavila je ona. Zaharova je također podsjetila na opijumske ratove u Kini, Burske ratove i istrebljenje Indijanaca. »Evo vam još jedne zanimljive činjenice. Prema otkrivenim dokumentima britanskog Državnog arhiva, engleske vlasti djelatno su pribjegavale korištenju kemijskog oružja s namjerom ugušiti ustanak Arapa u Mezopotamiji (današnje ozemlje Iraka) s proljeća 1920.«, naglasila je Zaharova. Britanija je 1870-ih izvršila genocid nad Zulu narodom, a 1954. – 1961. u Keniji. U znak odmazde zbog ubojstva 32 bijela kolonista britanska vlast istrijebila je 300.000 pripadnika Kikujua i odvela još 1.5 milijun u koncentracijske logore.

Attachments:
Download this file (britanski-genocid.pdf)Britanski genocid[ ]271 kB

Opširnije...

ŠTO JE ZAPRAVO SOCIJALIZAM?

Print Friendly, PDF & Email

Profesor ekonomije na jednom fakultetu u BiH izjavio je da nikad u životu na ispitu nije oborio nijednog studenta, ali je nedavno morao oboriti cjelokupnu godinu. Njegovi su studenti, naime, bili prekaljeni socijalisti, ljubitelji Tita, Che Guevare, Žižeka i Naomi Klein koji su se borili za socijalnu pravdu i jednakost, ne želeći da itko bude siromašan, ali ni bogat.

Profesor je tada rekao: »U redu, uvedimo socijalizam u ovu godinu«. Sve će se ocjene sabrati i podijeliti s brojem studenata, tako da će svatko od vas dobiti prosječnu ocjenu... (zamjenjujući ocjene za novac – što je svima lakše shvatljiv koncept). Od sada svi zajedničkim snagama radite kao tim te dijelite i uspjehe i neuspjehe.«

Opširnije...

KOMUNISTIČKI I NACIONALSOCIJALISTIČKI GENOCID NAD POLJACIMA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 3. travnja 2018. (narod.hr) – U pokolju u Katynskoj šumi jedinice sovjetskog Ministarstva unutrašnjih poslova (poznatije kao NKVD) ubile su tisuće poljskih časnika, intelektualaca, kulturnih djelatnika i svećenika. To je bio dio šire akcije NKVD-a u okviru koje je, prema zapovijedi najužeg sovjetskog rukovodstva, ubijeno oko 22.000 poljskih državljana i njihove društvene elite. Ubijani su na različitim mjestima u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji. Budući da su masovne grobnice kod Katyna dugo bile jedine poznate, općenito se čitava ova akcija naziva Pokoljem kod Katynske šume. Smaknuća je izvršio NKVD u vremenu od 3. travnja do 19. svibnja 1940.

Attachments:
Download this file (pokolj-kod-katynske-sume.pdf)Pokolj kod Katynske šume[ ]130 kB

Opširnije...

Zanimljivo