NJIHOVE PRIČE

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, Orao leti visoko, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci, 2021.

Poznati bosansko-hercegovački književnik Miljenko Stojić, od milja zvan Mića, za sebe će reći da je hrvatski književnik, iako boravištem i radnim odnosom pripada Širokom Brijegu, dakle, Bosni i Hercegovini, ali poštujući njegov izbor on je hrvatski književnik, iz korpusa Hrvata, Hercegovaca. Objavio je do sada preko 20. naslova raznovrsne tematike.

Opširnije...

IZIŠAO SIJEČANJSKI BROJ GLASILA »STOPAMA POBIJENIH«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 18. siječnja 2023. (Lucijana Kožul) – U izdanju Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« izišao je 30. broj glasila »Stopama pobijenih«, kojega kao glavni i odgovorni urednik potpisuje vicepostulator fra Miljenko Stojić. Glasilo donosi mnoštvo podataka o ubijenim hercegovačkim franjevcima i okolnostima u kojima se to dogodilo za vrijeme i nakon Drugoga svjetskog rata.

Opširnije...

STIHOVI VJERNI BOGU I HRVATSKOJ DOMOVINI

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, S Njim hodi, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci

»S Njim hodi« naslov je knjige hrvatskoga franjevca pjesnika i pisca Miljenka Stojića koja na 89 stranica donosi meditativna pjesnička promišljanja današnjice.

Duboko oslonjen na povijesnu zbilju, autor promišlja stvarnost i svoju poeziju prožima gradnjom temeljnih domoljubnih, kršćanskih i obiteljskih vrijednosti. Naslov knjige – »S Njim hodi« – upućuje čitatelja da je Bog jedina istina koja nema alternative. Autor zorno dočarava svoje doživljaje vojnoga kapelana, ali istodobno se izdiže u poštovanju svakoga ljudskoga dostojanstva. Svoju poeziju prožima snagom vjere i opraštanja, ali ni jednoga trenutka ne bježi od nacionalnoga i vjerničkoga dostojanstva.

Opširnije...

ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA »MEMORIJALNOG CENTRA GROBLJA MIRA«

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 4. siječnja 2023. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – Danas, u jutarnjim satima, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana je redovita sjednica Upravnog odbora Memorijalnog centra »Groblje mira«. Na sjednici su predstavljene dosadašnje aktivnosti ostvarene u okviru projekta Groblje mira, kao i informacije vezane za financijsko upravljanje. Pored navedenog, razgovaralo se i o pitanjima vezanima za projekt Groblje mira i o aktivnostima kroz tekuću godinu.

Opširnije...

Osobno