SPOMEN NA 33 UBIJENA ŽITELJA ŽUPE I GRADA VRGORCA – »LIPANJSKE ŽRTVE«

Print Friendly, PDF & Email

Vrgorac, 16. lipnja 2021. (IKA) – Svečanu spomen-misu za 33 ubijenih žitelja župe i grada Vrgorca – »Lipanjske žrtve« jučer je, u utorak 15. lipnja, u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Vrgorcu predvodio župnik fra Josip Repeša. Sumisili su župnik Velikog Prologa – Dusina don Dražen Radman i fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« iz Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM. Među sudionicima misnog slavlja bio je gradonačelnik Vrgorca Mile Herceg s gradskim vijećnicima te Vice Nižić iz Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugoga svjetskog rata i poraća na području općine Ljubuški.

Opširnije...

ODRŽANA »VIDOŠKA PJESNIČKA NOĆ«

Print Friendly, PDF & Email

Radimlja, 11. lipnja 2021. (dhkhb.org) – Jučer, u četvrtak 10 lipnja, u sklopu Stolačkog kulturnog proljeća u organizaciji Matice hrvatske Stolac i općine Stolac, na Radimlji je održana književna manifestacija »Vidoška pjesnička noć«.

Večer je glazbom otvorila glazbena skupina »Vidoštačka kraljica«. Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković u svom je govoru rekao kako Matica hrvatska Stolac kao institucija drži do ljudi koji su puno dali za rad Matice. Tako je posebno priznanje za doprinos, promicanje ugleda i rada Matice hrvatske Stolac dobio Željko Raguž, stalni član i glavni urednik Zbornika »Stolačko kulturno proljeće«.

Opširnije...

KRASNA KNJIGA

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, Orao leti visoko, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci, 2021.

Dragi i lijepi moji, s vama želim podijeliti nešto što me odvelo negdje u one sfere koje nekad zaboravljamo, a to su one dječje ali i svi odrasli bi im se trebali povremeno vraćati. Ovih dana sam pročitala novu knjigu našeg dobrog i dragog fra Miljenka Stojića Orao leti visoko u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima. Knjigu je uredio Ljubo Krmek. Također za vrijedne nakladnike tu su Andrija Stojić i Dražen Švagelj, lekturu i korekturu uradila je Zdenka Leženić. Knjiga je tiskana u tiskari FRAM-ZIRAL iz Mostara. Priče iz knjige Orao leti visoko objavljivane su u Cvrčku od rujna 2016. do lipnja 2020. U knjizi je sveukupno dvadeset kratkih priča za djecu koje bi bilo dobro da pročitaju i odrasli. Priče su edukativne, moralno odgojne i vrlo poučne tematike. Osvrnut ću se na nekoliko onih koje su me se posebno dojmile.

Opširnije...

RADIMLJA: »VIDOŠKA PJESNIČKA NOĆ«, 2021.

Print Friendly, PDF & Email

GUTLJAJ BLIZINE

Možda se ruši svijet oko mene,
možda bih nekamo trebao bježati,
možda je sve samo puki privid.

Spopadaju me ove misli,
dok hladnoća caruje vani,
a vijesti sukljaju iz medija.

Opširnije...

Osobno