Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 11. svibnja 2015. (hrsvijet.net) – Glavni dokument po kome je na Mirovnoj konferenciji u Parizu dogovoreno da Istra pripadne Hrvatskoj bila je Spomenica hrvatskog svećenstva u Istri koju je u Pazinu 12. veljače 1946. priredio »Zbor svećenika sv. Pavla za Istru«, navodi Maxportal.

Pravi antifašisti su u Hrvatskoj izgubili rat. Među njima su i mnogi partizani. Prvi partizanski odred u Sisku nije išao u borbu za oslobađanje Hrvatske od fašizma nego kao pomoć Staljinu u borbi protiv nacističke Njemačke. Prave partizane kao antifašiste u Hrvatskoj je predvodio Andrija Hebrang kojeg je Tito dao likvidirati u Beogradu jer se nije uklapao u boljševički antifašizam.

Oni se hvale i tvrde da ne bi bilo ovakve današnje Hrvatske da nije pobijedio antifašizam. Ovakve ili slobodne? Evo i ja stajem na njihovu stranu i kažem: zaista ne bi bilo ovakve Hrvatske, tj. umanjene za nekoliko stotina tisuća ubijenih Hrvata od Bleiburga do Đevđelije. Te grozne zločine počinili su crveni fašisti koji danas pripadaju Savezu antifašističkih borca Hrvatske.

Attachments:
Download this file (pripojenje-istre-i-dalmacije.pdf)pripojenje-istre-i-dalmacije.pdf[ ]41 kB

Zanimljivo