DRAGEC, MATE, PRAVI...

Print Friendly, PDF & Email

Zrakoplov je klizio nebom. Sunčano je bilo i iznad i ispod njega. Oblaci su se nekamo sklonili. Kad bi to bilo tako i u nesretnoj državi u koju se vraća! Uzdahnuo je.

Naišla je domaćica i nešto mu ponudila. Još duboko u svojim mislima, previše joj je grubo odgovorio da prođe. Čudno ga je pogledala.

»Oprostite gospođo..., drugarice..., što ste već«, malo se spetljao uranjajući polako u stvarnost.

Ona mu se sada skrivećki, prijateljski nasmiješila. Opet je uzdahnuo. Kada ćemo više jednom smjeti reći tko smo i što zapravo!?

Attachments:
Download this file (dragec-mate-pravi...pdf)dragec-mate-pravi...pdf[ ]2714 kB

Opširnije...

NE ĆE DVAPUT

Print Friendly, PDF & Email

Bio je zadovoljan. Konačno je dobio posao. Jest da je trebalo malo pogurati, ali sada se drukčije ne može. Oni bivši zasjeli na sva mjesta i sa sobom donijeli svoj način vladanja. I sad što je tu je, moj pajdo.

Trebao je prijeći ulicu. Osvrtao se na sve strane. Nikada se ne zna. Ostao mu taj običaj od kada je ono Marinka udarilo. Mogao je čovjek poginuti. Ali, eto, nije, hvala Bogu. Sime im se zamelo!

Bio je na drugoj strani i polako prolazio pokraj poznatog kafića. Imao je još nešto vremena na raspolaganju, namjerno je pošao pješice i ranije. Htio je jednostavno uživati.

Opširnije...

10 NAJKRAĆIH PRIČA O DOMOVINSKOM RATU

Print Friendly, PDF & Email

*

Spušta se zastava i zvijezda. Sloboda nadolazi.

 


*

Cijena bez pogodbe: 2.000 DM. I kalašnjikov ode u rat.

 


*

Majka na vratima. Srce treperi. Domovina zove.

 


*

Kukuruzište. Mine. Naš put.

Opširnije...

RIKI

Print Friendly, PDF & Email

Išao je lijeno ulicom. Ugodna ljetna noć. Godila mu je. Kako i ne bi. Stalno se nešto radi, nekada čovjek mora i odmoriti.

Jedino je mrvicu bio živčan. Uzrujale ga stvari s televizije. Ne zna što mu bi pa je nakon dugo vremena pogledao onaj dnevnik. A tamo pričaju li gluposti, pričaju. Naročito mu se nije svidjelo ono o pljački banke. Izveli su sve tako traljavo da će ih policija vjerojatno uhvatiti. U njegovo vrijeme to se tako nije radilo. Sjetio se Pariza. Velik grad, velika banka. Tko da im nešto ne drpi? I bi tako. A on je djelovao sam. Ponovo je u mislima prebirao sve te trenutke, proživljavao taj genijalni plan. Naposljetku se sve pokazalo lako, samo je to trebalo smisliti. Zadovoljno se nasmiješio.

»Riki«, začuo je glas s druge strane ceste. Zbog buke vozila koje je naišlo upravo u tom trenutku nije uspio prepoznati tko ga zove. To nije volio. Tko zna, možda su mu ušli u trag. Da, pokajao se on za sve to, okanio se takva načina života, ali razumljivo da oni ne praštaju.

Opširnije...

Osobno