CITIZENGO POKRENUO PETICIJU: »REGULIRAJTE KORIŠTENJE KOMUNISTIČKIH SIMBOLA«

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 24. rujna 2023. (narod.hr) CitizenGO pokrenuo je novu peticiju kako bi se reguliralo korištenje komunističkih simbola. Podsjećaju da je korištenje fašističkih simbola u Hrvatskoj propisno regulirano, ali se komunistički simboli otvoreno ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također podsjećaju da su nad Hrvatima počinjena nezamisliva zlodjela pod crvenom petokrakom kojom se mnogi i danas bez problema diče.

Hrvatski sabor je 2006. godine usvojio Deklaraciju o osudi zločina počinjenih za vrijeme totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990., koja je ostala mrtvo slovo na papiru.

Opširnije...

PROMICANJE KRŠĆANSKIH VREDNOTA – Ljerka Car Matutinović

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, S Njim hodi, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci

Nova zbirka poezije Miljenka Stojića, simboličnog naslova S Njim hodi, etički je i stvaralački domet vezan za kršćanske zasade i sadržajno poticanje i potragu za istinom. Tu iznimno uvjerljivu žudnju za temeljnim problemima kršćanskog bivstvovanja nalazimo i u ranijim knjigama istog autora, u kojima je kršćanski svjetonazor izravan, jasan i definitivno određen, usprkos globalističkim metamorfozama (Vijenac odabranih, 2013). U fokusu autora Miljenka Stojića tradicionalne kršćanske vrijednosti poučavaju tolerantnosti, a istodobno autor kritički poziva na glas razuma i nužnu civilizacijsku ravnotežu u eri bezumlja suvremenog svijeta.

Opširnije...

U RUCI PROLAZNOST

Print Friendly, PDF & Email

NJEZINE RUKE

Kao kora hrasta pred našom crkvom,
onako kako to pamtim iz djetinjstva,
bile su u molitvi sklopljene bakine ruke.
Molitvenik je stajao na ulaštenoj klupi.

Prohujale su godine, za nas ovakve,
drugima su tek došle i nestale u vjetru.
Shvatili smo da ne možemo promijeniti svijet,
njih nije briga, kada će biti ne znam,
shvatili smo da samo možemo promijeniti sebe,
oni trče i kažu da im je svijet u rukama.

Opširnije...

PJESNIČKE STOPE NA DUHOVNOJ CESTI – Ljubo Krmek

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, S Njim hodi, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci

U vremenu smo blijede i beskrvne poezije čiji tvorci uglavnom ističu svoju osobnost te ju identificiraju sa stanjem cijelog društva. Šturi su to stihovi, bez energije, bez boje, koji odaju pjesnike bez cilja i bez ideala, što je za punokrvnost dobre poezije iznimno važno. Na poeziju Miljenka Stojića osvrnut ću se s promatračnice osobnog poznanstva, osobnih dojmova stečenih prigodom čestih susreta i književnih druženja, te osobnog doživljaja pjesama meni dragog duhovnika.

Attachments:
Download this file (pjesnicke-stope.pdf)pjesnicke-stope.pdf[ ]84 kB

Opširnije...

Osobno