U ISTOM ŽRVNJU

Print Friendly, PDF & Email

Prilog za mučeništvo don Radovana Jerkovića

»Optuženi Don Rade Jerković poznat je u Neretvi kao veliki srbožder. Kao svećenik on je sljedbenik zloglasne šovinističke škole franjevaca sa Širokog Brijega koja je odgojila najpoznatije ustaške koljače.«1 Ovako započinje Obrazloženje optužnice koju je 22. srpnja 1945. protiv don Rade Jerkovića predao Sudu za zaštitu nacionalne časti Hrvata i Srba u Hrvatskoj Momir Miličević, javni tužitelj Biokovsko-Neretvanskog okruga. I tako sve do kraja nevelike optužnice i njezina obrazloženja, punih samo floskula i etiketa a ne činjenica.

Attachments:
Download this file (u-istom-zrvnju.pdf)u-istom-zrvnju.pdf[ ]1057 kB

Opširnije...

NE BUDEŠ LI SE BAVIO PROŠLOŠĆU, BAVIT ĆE SE ONA TOBOM

Print Friendly, PDF & Email

Hrvatskim domoljubima uvijek je bilo jasno što je to komunizam. Ne samo zbog toga što je ubio mnoge među nama. Svojim osjećajem za domovinu, a još k tomu ako pripadaju vjerujućoj većini, shvatili su da je komunizam zlo koje pod plaštem jednakosti, bratstva i slobode za sve porobljuje i uništava ljude. Njegova ideologija proizišla je iz tzv. liberalnih stavova, odnosno filozofskih umovanja koja su proglasila smrt Boga i onda na njegovo mjesto postavili sebe.

Opširnije...

VRATITI SIMBOLU SJAJ

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg – Franjevačko žrtvoslovno središte

Drugi svjetski rat i poraće nisu zaobišli ni Hercegovačku franjevačku provinciju, što je i »razumljivo«. Srasla je s pukom pa kako je bilo jednom tako je bilo i drugom. Jugokomunisti su joj ubili 66 članova, a 90-ak njih do Domovinskog rata je okusilo njihovu tamnicu, samo ih se nekoliko uspjelo spasiti plaćanjem globe.

Opširnije...

Osobno