DVOJEZIČNA PJESNIČKA HRVATSKO-BUGARSKA ANTOLOGIJA »MAMA«

Print Friendly, PDF & Email

Varna, 26. studenoga 2022. (Gordana Igrec / akademija-art.hr) – Pod naslovom »Mama« ove je godine u izdanju Slavenske akademije za književnost i umjetnost ugledala svjetlo dana iznimna dvojezična antologija hrvatsko-bugarskog pjesništva. To se dogodilo nakon što je prije samo godinu dana isti izdavač objelodanio dvojezičnu hrvatsko-bugarsku antologiju suvremenog pjesništva pod naslovom »Ljubav – sol života«. Obje antologije objavljene su uz potporu Ministarstva kulture i medija RH te uz potporu Fondacije »Kultura« Varna iz Bugarske. Predsjednica Slavenske akademije za književnost i umjetnost ugledna je bugarska pjesnikinja Elka Naygolova.

Opširnije...

25. OBLJETNICA RADIOPOSTAJE »MIR« MEĐUGORJE

Print Friendly, PDF & Email

Međugorje, 21. studenoga 2022. (Velimir Begić / radio-medjugorje.com) – U petak, 25. studenoga, proći će točno 25 godina otkako je u programu Radiopostaje »Mir« Međugorje 1997. fra Miljenko Mića Stojić, kao pokretač i ravnatelj, izgovorio prve riječi: »Hvaljen Isus i Marija, dragi slušatelji, nalazite se na valovima Radiopostaje Mir Međugorje, na frekvenciji 100,1 MHz«. Od tada se radiopostaja neprestano širi i sadržajno, i odašiljačima, i ljudima… slijedeći potrebe svojih slušatelja.

Opširnije...

RADIOPOSTAJA »MIR« MEĐUGORJE PROSLAVLJA 25 GODINA POSTOJANJA

Print Friendly, PDF & Email

Međugorje, 25. studenoga 2022. (ktabkbih.net) – Danas, 25 studenoga, Radiopostaja »Mir« Međugorje proslavlja 25. obljetnicu djelovanja. Sv. misu u crkvi sv. Jakova u ovoj prigodi predslavit će provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, a potom će klapa Sveti Juraj HRM-a održati i koncert u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u 20.00, izvijestili su na mrežnoj stranici Radiopostaje »Mir« Međugorje.

O početcima i razvoju u proteklih četvrt stoljeća djelovanja ove radiopostaje govorili su prvi ravnatelj fra Miljenko Mića Stojić, glavna urednica Sanja Pehar i međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić.

Opširnije...

U ŠIROKOM BRIJEGU OBILJEŽEN DAN ŽZH I HZ HERCEG BOSNE

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 21. studenoga 2022. (jabuka.tv) – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu danas je, 21. studenoga, svečano obilježen Dan Županije Zapadnohercegovačke i Hrvatske zajednice Herceg Bosne (18. listopada). Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Hrvata na državnoj, federalnoj, županijskoj te gradskoj odnosno općinskoj razini.
Prigodnu molitvu izrekao je fra Miljenko Stojić.

Opširnije...

Osobno