U BIH SE NASTAVLJA POLITIKA PREGLASAVANJA I DEKONSTITUIRANJA HRVATA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 9. listopada 2018. (Davor Dijanović / hkv.hr) – Opći izbori u BiH ponovno su rezultirali izborom sarajevskog agenta Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima Bošnjaka. Izbori su održani bez implementacije odluke Ustavnog suda BiH kojom bi se onemogućilo Bošnjacima da malobrojnijim Hrvatima nameću svoje predstavnike. Sarajevska politika preglasavanja i dominacije, u tome se slažu brojni analitičari, neodoljivo podsjeća na politiku Slobodana Miloševića koja je skončala poznato je svima kako.

Ishod izbora u BiH za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentiraju: politolog Ivan Pepić, fra Miljenko Stojić, prof. dr. sc. Ante Čuvalo i dr. sc. Damir Pešorda.

Opširnije...

U LJUBUŠKOM PREDSTAVLJENE DVIJE HVALEVRIJEDNE KNJIGE ANTE ČUVALA

Print Friendly, PDF & Email

Ljubuški, 3. listopada 2018. (Ana Bubalo / ljportal.com) – Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Podružnica Ljubuški i Općina Ljubuški sinoć, 2. listopada, u Gradskoj su vijećnici organizirali predstavljanje dvije hvalevrijedne knjige autora Ante Čuvala. Prva je knjiga »Komunistički totalitarizam na djelu – Hercegovačka hrvatska sela u poraću (1945. – 1952.)«, a druga »Croatian Martyrs for the Faith« (Hrvatski mučenici za vjeru). Ante Čuvalo je još jednom dokazao kako treba znati istinu. Čuvati ju ne bismo mogli bez ovakvih knjiga, svjedoka i svjedočanstava, bez povjesničara i pisaca koji nam prošlost predočuju i čine dostupnom.

Opširnije...

DRUGI DAN PROSLAVE 100. OBLJETNICE PRVE MATURE NA ŠIROKOBRIJEŠKOJ FRANJEVAČKOJ KLASIČNOJ GIMNAZIJI S PRAVOM JAVNOSTI

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 3. listopada 2018. (Lucijana Kožul) – Drugi dan 100. obljetnice prve mature na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti započeo je sv. misom zahvalnicom u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu s početkom u 10.00 koju je predvodio fra Ivan Ševo, vikar Hercegovačke franjevačke provincije, uz sumisništvo brojnih fratara. Prostrana širokobriješka crkva bila je ispunjena profesorima i đacima gimnazije »Fra Dominik Mandić«.

Opširnije...

PRVI DAN ZNANSTVENOG SKUPA U POVODU 100. OBLJETNICE PRVE MATURE NA ŠIROKOBRIJEŠKOJ FRANJEVAČKOJ KLASIČNOJ GIMNAZIJI S PRAVOM JAVNOSTI

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 2. listopada 2018. (Lucijana Kožul) – S početkom u 9.30 danas je u samostanskoj dvorani na Širokom Brijegu započeo Znanstveni skup u povodu 100. obljetnice prve mature na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti na Širokom Brijegu. Na početku programa, vikar Hercegovačke franjevačke provincije i predsjednik Organizacijskog odbora fra Ivan Ševo pozdravio je nazočne te rekao da: »Narod bez prošlosti, bez tradicije, vjere i kulture i svoga imena ne može savladavati izazove i kušnje sadašnjosti, a pogotovo ne može biti spreman za budućnost.«

Opširnije...

Osobno