U ŠIROKOM BRIJEGU ODRŽANA PJESNIČKA VEČER U SKLOPU »II. MEĐUDRŽAVNOG SUSRETA HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 20. travnja 2018. (sirokibrijeg.info) – Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg i Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika (DHK) sinoć, u četvrtak, 19. travnja organizirali su Pjesničku večer u sklopu »II. međudržavnog susreta hrvatske književnosti«.

Na samom početku večeri nazočne su pozdravili gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg Gojko Jelić. Kao zahvalu za pokroviteljstvo Susreta, Društvo je uručilo gradonačelniku Kraljeviću prigodne poklone i zahvalnicu.

Opširnije...

ANITA MARTINAC S POVIJESNIM ROMANIMA NA MOSTARSKOM SAJMU

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 11. travnja 2018. (hrsvijet.net) – U izdvojenom kulturnom programu i u organizaciji Mostarskog sajma najavljeno je predstavljanje romana Od Franje do Franje književnice Anite Martinac i to za petak, 13. travnja, s početkom u 17.30 u paviljonu 2. Roman Od Franje do Franje još je jedna uspješnica plodonosne i priznate mostarske književnice koja je ovim romanom, s ranija dva Medaljon i Posljednji, zaokružila troknjižje o prešućivanim povijesnim temama. Svi romani bit će dostupni u posebnoj sajamskoj ponudi, a uz autoricu Anitu Martinac predstavit će ih književnici Antun Lučić i Miljenko Stojić.

Opširnije...

ANITA MARTINAC PREDSTAVILA SVOJE POVIJESNE ROMANE NA MOSTARSKOM SAJMU

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 13. travnja 2018. (hercegovina.info) – U izdvojenom kulturnom programu i u organizaciji Mostarskog sajma danas je održano predstavljanje tri romana književnice Anite Martinac u Paviljonu 2. Roman Od Franje do Franje još je jedna uspješnica plodonosne i priznate mostarske književnice koja je ovim romanom, s ranija dva Medaljon i Posljednji, zaokružila troknjižje o prešućivanim povijesnim temama. Uz autoricu Anitu Martinac romane su predstavili književnici Antun Lučić i Miljenko Stojić. Program je vodila Matea Ana Pavlović. Na kraju je književnica svoje knjige poklonila djeci iz Osnovne škole Bartola Kašića koja su bila na današnjem predstavljanju.

Opširnije...

ISTANBULSKA KONVENCIJA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 23. ožujka 2018. (hkv.hr) – Najavljenu ratifikaciju tzv. Istanbulske konvencije i moguće posljedice toga akta za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća komentiraju: Maja Runje, Marija Slišković, Damir Pešorda, Miljenko Stojić, Matko Marušić, Pero Kovačević, Josip Jović i Stipe Kutleša.

...

fra Miljenko Stojić: Za propast – spremni?

Ovaj nasilni pokušaj ratifikacije tzv. Istanbulske konvencije, ima i svoju dobru stranu. Ponovno se ujedinjujemo kao ono devedesetih. Shvaćamo ne samo svojim razumom, već i svojom nutrinom da je sučelice nama nešto loše. I kao dobri kršćani i Hrvati želimo se tomu oduprijeti.

Attachments:
Download this file (istanbulska-konvencija-prosvjed.pdf)Istanbulska konvencija[ ]311 kB

Opširnije...

Osobno