STOPU PO STOPU

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 17. listopada 2016. (DHK HB / Matica hrvatska) – »Stopu po stopu« naziv je nove zbirke pjesama hrvatskog književnika, novinara i franjevca Miljenka Stojića, koja je nedavno objavljena u Nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) i Ogranka Matice hrvatske u Vrgorcu. Zbirku je uredio Ljubo Krmek, a recenzenti su bili Zdravko Kordić i Antun Lučić. Ovo je deveta zbirka pjesama istaknutog književnika Miljenka Stojića u njegovoj bogatoj bibliografiji koja uz pjesništvo obuhvaća i prozu, kako za odrasle tako i za djecu.

Attachments:
Download this file (stopu-po-stopu-dio.pdf)stopu-po-stopu-dio.pdf[ ]670 kB

Opširnije...

STOPAMA MIRA

Print Friendly, PDF & Email

ICMM – K. Krešimir, Međugorje – Zagreb, 2009.

U nevelikoj zbirci od dvadeset i dvije pjesme utkane u znakovito-simbolične naslove ciklusa (Pogled, Drugi, Ti, Suza, Prosvjetljenje, Korak), pjesnik i duhovnik Miljenko Stojić otkriva neprolazni i blagotvorni disaj pjesme – molitve koja je sublimirana srž svekolikog duhovnog iskustva. Pjesnikova etičko–fideistička razmišljanja odraz su njegovih spoznaja o uznemirenom bivstvovanju, o čovjekovoj osamljenosti i tjeskobnoj strepnji od muka koje su zajedničke svima.

Attachments:
Download this file (stopama-mira.pdf)stopama-mira.pdf[ ]5003 kB

Opširnije...

KAPAJU SJENE

Print Friendly, PDF & Email

Naklada DHK HB – Naklada K. Krešimir, Mostar – Zagreb, 2010.

U nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) iz Mostara i Naklade K. Krešimir iz Zagreba objavljena je nova, osma knjiga pjesama hercegovačkog franjevca Miljenka Stojića, Kapaju sjene. Ovaj ugledni hrvatski književnik – prozni pisac, esejist, kritik, prevoditelj, pisac za djecu, autor ogleda iz suvremenog života, objelodanio je ukupno dvadeset knjiga te tri knjige prijevoda duhovne literature s talijanskog jezika, što ga uvrštava među najplodnije pisce njegova naraštaja.

Attachments:
Download this file (kapaju-sjene.pdf)kapaju-sjene.pdf[ ]3743 kB

Opširnije...

DOBRO JUTRO, KOLONIJO

Print Friendly, PDF & Email

DHK HB  Dan, Mostar  Zagreb, 2006.

Stihovi Miljenka Stojića, koji čine zbirku znakovita ironijskog koliko i stvarnosno (samo)kritički utemeljena naslova »Dobro jutro, kolonijo«, osobit su znak svekolike hrvatske, poglavito pak herceg-bosanske, stvarnosti transponirane u pjesničku riječ, koja zatim stvarnost – zbiljotvornom književnom riječju osnažena – postaje istaknuto podvučenom činjenicom odmaknutom od zgoljne realnosti što ju je nadahnula. Krug poticaja znatiželjnu peru i odgovora na nj zatvara se u kolopletu svojevrsne povratne sprege. Tragičnost jedne situacije, i kolektiva i pojedinca u njem, tako postaje još tragičnijom ali, tomu nasuprot, nada i ufanje rastu kao mogućnost boljega, ljepšega i istinitijeg, kako u svijetu intime tako i u pogledu izgleda skupne, narodnosne egzistencije.

Attachments:
Download this file (dobro-jutro-kolonijo.pdf)dobro-jutro-kolonijo.pdf[ ]806 kB

Opširnije...

Osobno