GLASNIJE

Print Friendly, PDF & Email

Sjedilo je društvo u svom omiljenom kafiću. Šumili su morski valovi. Turisti otišli, a mještani došli do zraka. Nešto se i zaradilo, moći će se progrmjeti zima i onda ponovno isto: gužva, trka, pa spokoj tijekom hladnijih dana.

Jedino im je ta nova pošast remetila mir. Nisu se oni nje bojali, poteškoća je samo bila da su se stvari neprestano mijenjale. Više ne znaš je li smrtonosna, ima li za nju lijeka, dokle će trajati. Brzo su shvatili da su u pitanju ipak neke više igre. Stali su se smijati i njezinom nazivu: Covid-19. Pripametno, nema što!

»Vidi se da onaj naš biskup nije uzalud učija velike škole. Spasi nas od ovoga zla«, nastavi priču Markica.

Opširnije...

DRAGEC, MATE, PRAVI...

Print Friendly, PDF & Email

Zrakoplov je klizio nebom. Sunčano je bilo i iznad i ispod njega. Oblaci su se nekamo sklonili. Kad bi to bilo tako i u nesretnoj državi u koju se vraća! Uzdahnuo je.

Naišla je domaćica i nešto mu ponudila. Još duboko u svojim mislima, previše joj je grubo odgovorio da prođe. Čudno ga je pogledala.

»Oprostite gospođo..., drugarice..., što ste već«, malo se spetljao uranjajući polako u stvarnost.

Ona mu se sada skrivećki, prijateljski nasmiješila. Opet je uzdahnuo. Kada ćemo više jednom smjeti reći tko smo i što zapravo!?

Attachments:
Download this file (dragec-mate-pravi...pdf)dragec-mate-pravi...pdf[ ]2714 kB

Opširnije...

NE ĆE DVAPUT

Print Friendly, PDF & Email

Bio je zadovoljan. Konačno je dobio posao. Jest da je trebalo malo pogurati, ali sada se drukčije ne može. Oni bivši zasjeli na sva mjesta i sa sobom donijeli svoj način vladanja. I sad što je tu je, moj pajdo.

Trebao je prijeći ulicu. Osvrtao se na sve strane. Nikada se ne zna. Ostao mu taj običaj od kada je ono Marinka udarilo. Mogao je čovjek poginuti. Ali, eto, nije, hvala Bogu. Sime im se zamelo!

Bio je na drugoj strani i polako prolazio pokraj poznatog kafića. Imao je još nešto vremena na raspolaganju, namjerno je pošao pješice i ranije. Htio je jednostavno uživati.

Opširnije...

Osobno