Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 21. listopada 2004. – Na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru na godišnjicu smrti uglednog hrvatskog pjesnika Nenada Valentina Borozana, predstavljena je njegova deveta knjiga »Čekanje blizine«.

O ovom iznimnom pjesniku, te njegovim djelima govorili su predsjednik i dopredsjednik Društva hrvatskih književnika Zdravko Kordić i Miljenko Stojić, Grgo Mikulić, voditelj nakladničke kuće »Gral« iz Širokog Brijega, u čijoj je nakladi knjiga i izdana, a Robert Pehar, glumac HNK Mostar, recitirao je pjesme iz Borozanove novoobjavljene knjige.

»Borozan je pisao s nadahnutošću koju mnogi pjesnici, osrednjaci, danas nemaju. On je suvremeni psalmist i pjesnik, i ovo je knjiga koju je svakako trebalo objaviti, jer je Borozan čistoćom stiha promišljao svijet, sudbinu i povijest kroz stih«, kazao je predsjednik Društva hrvatskih književnika Zdravko Kordić, dok je Miljenko Stojić zaključio da je »Borozan pjesnik malih stvari, ali tako bitnih u našem životu«.

Predstavljanje i tiskanje knjige Nenada Valentina Borozana »Čekanje blizine« pokrenule su njegove kolege s HTV-a Mostar i HNK Mostar, koji su se na taj način htjeli prisjetiti dragog kolege i velikog pjesnika.

Nenad Valentin Borozan bio je član Matice hrvatske, Društva hrvatskih književnika i Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Hrvatskoga novinarskog društva i Udruge hrvatskih novinara u Bosni i Hercegovini, a između ostalog dobitnik je nagrade Antun Branko Šimić za knjigu »Lišce, teret od zrcala, te nagrade Društva hrvatskih književnika »Jurini jablanovi« za promicanje hrvatske riječi. (NINA)

Osobno