Print Friendly, PDF & Email
Široki Brijeg, 9. kolovoza 2011. (sirokibrijeg.ba / hrsvijet.net) – »U Ugrinovu pristupu nema žutila i dodvoravanja različitim interesnim skupinama. U njegovu objektivnom pristupu koji je obilježen obranom čovjekoljublja, domoljublja, bogoljublja i kršćanskih vrijednosti, prepoznat ćemo jedini ispravan put kojim hrvatski narod treba ići da ponosno iziđe iz trenutnog stanja beznađa i depresije«, rekao je Petar Škorić u ime nakladnika Časničkog zbora grada Splita na samom početku predstavljanja knjige »Gori-doli...« novinara i publiciste Ivana Ugrina, održanom u kinu »Borak« u Širokom Brijegu.

Knjigu »Gori-doli...« su osim autora Ivana Ugrina predstavili i Miljenko Stojić i Zdenko Ćosić koji je između ostalog istaknuo da je knjiga »Gori-doli...« živa i da je napisana u slavu pravde i morala te da će zasigurno naći mjesto u informacijskom bespuću današnjeg svijeta.

Drugi dio programa, predstavljanje »Vitka«, časopisa širokobriješkog ogranka Matice hrvatske, započeo je sjećanjem na fra Didaka Buntića, godine gladi u Hercegovini i fra Didakov trud u spašavanju gladne djece. Fra Didaka je odigrao prof. Andrija Zeljko uz asistenciju voditeljice programa Željke Šaravanje. Glavni urednik časopisa »Vitko« Gojko Jelić zahvalio se najprije urednicima dosadašnjih 12 brojeva »Vitka« (prof. dr. sc. Ivo Čolak i Blanka Kraljević). Nakon toga je pročitao imena autora i naslove članaka objavljenih u XIII. broju časopisa »Vitko« te autorima zahvalio i pozvao ih na daljnju suradnju.

Osobno