Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 25. ožujka 2011. (Vicepostulatura) – U ovoj korizmi Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« predstavit će svoj rad u Zaboku i Čitluku.

U sklopu predstavljanja redovitog i nakladničkog ostvarenja Matice hrvatske, ogranak Čitluk, u Zaboku bit će predstavljen i rad Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«. O njemu će govoriti vicepostulator fra Miljenko Stojić. Predstavljanje započinje 29. ožujka u 19.00 u Vatrogasnom domu. Vicepostulatura će biti predstavljena zajedno s časopisima Cvitak i Školarac, romanom Sime života vičnoga, monografijom Brotnjo i knjigom Međugorje.

Manifestacija »Uskrs s Maticom u Brotnju« održava se već dugi niz godina zahvaljujući čitlučkom ogranku Matice hrvatske na čijem je čelu Andrija Stojić. Između ostaloga ove godine bit će predstavljen i rad vicepostulature. Vicepostulator fra Miljenko Stojić govorit će što je Vicepostulatura učinila kroz proteklu godinu, a Krešimir Šego predstavit će prvih 5 brojeva glasila Vicepostulature Stopama pobijenih. Program započinje 1. travnja sv. misom i putom križa u mjesnoj crkvi na Čitluku u 18.00, te se nastavlja u Galeriji fra Didaka Buntića.

Osobno