Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 1. lipnja 2016. (bljesak.info) – Ogranak Matice hrvatske Čitluk (MH Čitluk) sinoć je, 31. svibnja, proslavio 25. obljetnicu obnoviteljskoga rada i uspješnog djelovanja, a u sklopu svečanog programa održana je i Izborna skupština MH Čitluk. Na skupštini je izabrano novo vodstvo tog ogranka te predstavljen okvirni program za iduće razdoblje. Dodijeljene su i nagrade za najbolje literarne i likovne radove pristigle na natječaj u povodu 25. obljetnice obnoviteljskoga rada.

Za predsjednika Ogranka Matice hrvatske Čitluk izabran je Andrija Stojić, koji je i do sada obnašao tu funkciju, a za dopredsjednike fra Kornelije Kordić i fra Miljenko Stojić. Istodobno, za članove Predsjedništva izabrani su Jasna Ćorić, Anela Korać, Anamarija Pinjuh, Mate Miletić, Borislav Šimović i Mirna Brkić. Za članove Nadzornog odbora izabrani su, pak, Oliver Papac, Pero Petrušić, Ferdo Stojić i Gordan Pervan.

»Nastavit ćemo istim kontinuitetom, prije svega dajući primat nakladničkoj djelatnosti i nadam se da ćemo kao i do sada uspješno objavljivati nove naslove«, kazao je predsjednik Andrija Stojić, naglasivši kako je do sada u nakladi tog ogranka tiskano 196 naslova.

Prije početka Izborne skupštine održana je sv. misa zahvalnica u crkvi Krista Kralja u Čitluku. Nakon nje položeni su vijenci i upaljene svijeće ispred Spomen križa u središtu mjesta.

Osobno