Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 28. svibnja 2016. (citluk.ba) – Ogranak Matice hrvatske (OMH) u Čitluku 31. svibnja proslavit će 25. obljetnicu obnoviteljskog djelovanja. Za ovaj važan dan u povijesti Ogranka koji radi na iskazivanju kulturnoga i nacionalnoga identiteta, čuvanju zatečene i naslijeđene kulturne baštine, te stvaranju i njegovanju novih vrijednosti pripremljen je opsežan program proslave, a već ranije, u povodu proslave Obljetnice organizirano je nekoliko kulturnih događanja.

Proslava 25. obljetnice obnoviteljskog rada OMH u Čitluku započet će u 17.00 sv. misom zahvalnicom u župnoj crkvi Krista Kralja, nakon koje slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomen križa.

Središnji događaj proslave svakako je Izborna skupština koju je Predsjedništvo OMH u Čitluku sazvala s početkom u 18.00 u hotelu Brotnjo.

Za Izbornu skupštinu predložen je slijedeći Dnevni red:
1. Otvaranje Izborne skupštine
2. Izbor radnog predsjedništva Skupštine
3. Utvrđivanje i prihvaćanje dnevnog reda Skupštine OMH u Čitluku
4. Razmatranje i prihvaćanje Poslovnika o radu Skupštine
5. Izbor izbornog odbora, ovjerovitelja zapisnika i zapisničara
6. Pozdrav gostiju
7. Izvješće predsjednika Ogranka i predsjednika Nadzornog odbora Ogranka i rasprava
8. Odluka o izvješćima i razrješnica dosadašnjeg vodstva
9. Izbori – Kandidiranje za tijela Uprave (predsjednika, dopredsjednika, tajnika, članova Predsjedništva i Nadzornog odbora Ogranka)
10. Objava rezultata izbora
11. Predstavljanje okvirnog programa za iduće razdoblje
12. Rasprava o programu
13. Prihvaćanje programa
14. Dodjela nagrada i priznanja
15. Zaključivanje rada Izborne skupštine Ogranka

Nakon završetka Izborne skupštine u Hotelu Brotnjo uslijedit će predstavljanje novijih izdanja iz iznimno bogate i raznovrsne nakladničke djelatnosti OMH u Čitluku (utvrđenim programom predstavljanje novih izdanja predviđeno je za 19.30). OMH u Čitluku po broju do sada objavljenih naslova svrstava se u najaktivnije ogranke Matice hrvatske, a najnovija djela spremna za predstavljanje su: Podno križa, fra Miljenka Stojića; Zavičajna rapsodija, Zdravka Nikića; Brotnjo – Zbornik 6.

Tijekom večeri u Hotelu Brotnjo nastupiti će učenici OGŠ Brotnjo, skupine i pojedinci koji će upotpuniti ponudu i atraktivnost programa. Proslava 25. obljetnice obnoviteljskog rata OMH u Čitluku završit će prigodnim domjenkom za uzvanike i goste.

Osobno