Print Friendly, PDF & Email

Ljubuški, 14. prosinca 2022. (ljportal.com) – Sinoć je, 13. prosinca, u Gradskoj knjižnici u Ljubuškom predstavljena knjiga »S Njim hodi« autora fra Miljenka Stojića. Nazočne ljubitelje pisane riječi u ime organizatora JU »KŠC« Ljubuški srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno i moderirao programom. Svoj osvrt na zbirku poezije, izuzev autora Stojića, izrekli su književnik Ljubo Krmek i prof. Ivan Kraljević, član Matice hrvatske Široki Brijeg.

Pjesnik svoju novu knjigu stilski i sadržajno temelji na podlozi prijašnjih djela držeći se temeljnih vjerskih načela i ćudorednih zasada, kako su ocijenili kritičari. Zbirka je podijeljena u tri ciklusa: »Zrnce pijeska«, »Kad ono« i »Miriše na jug«. Stvaralački nemir zreliji je i subjektivniji. Pjesme su osebujnog izričaja te se kroz sve njih provlači pouzdanost i vjera u Boga.

Ovo djelo izišlo je u nakladi Matice hrvatske u Čitluku i Vinkovcima, koje zastupaju Andrija Stojić i Dražen Švagelj. Knjigu je uredio Ljubo Krmek, a lekturu i korekturu Zdenka Leženić. Za tisak je zaslužna tiskara FRAM-ZIRAL iz Mostara.

Osobno