FRANJEVAČKI PROVINCIJALI I KUSTODI NA ŠIROKOM BRIJEGU

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 3. ožujka 2023. (pobijeni.info / bitno.net) – U Međugorju se od 27. veljače do 3. ožujka održava XV. Generalna skupština UFME (Unio Fratrum Minorum Europae – Unija Manje braće Europe). Uz provincijale i kustose iz Europe, na ovome zasjedanju sudjeluje i general Reda Manje braće fra Massimo Fusarelli te čitava Uprava Franjevačkoga Reda.

Za novoga predsjednika UFME izabran je fra Arald Krzysztof Maliszewski, provincijal iz Poljske. On će na ovom mjestu naslijediti fra Miljenka Šteku. Novi dopredsjednik UFME je provincijal fra Mario Chiarello iz Italije.

Opširnije...

SV. MISA ZADUŠNICA ZA POBIJENE FRATRE I PUK U MOSTARU

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 15. veljače 2023. (Vinko Kovačić) – U crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru jučer je, u utorak 14. veljače, predslavljena sv. misa zadušnica za pobijene fratre: fra Lea Petrovića, fra Grgu Vasilja, fra Jozu Bencuna, fra Bernardina Smoljana, fra Kažimira Bebeka, fra Nenada Pehara i fra Rafu Prusinu, kao i za pobijeni puk iz grada Mostara i okolice. Sv. misno slavlje predvodio je fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, uz sumisništvo fra Mire Šege, vikara Provincije, fra Miljenka Stojića, vicepostulatora, fra Danke Perutine, župnika i gvardijana u Mostaru te nekolicine ostalih gvardijana i svećenika iz Provincije.

Opširnije...

FRA MILJENKO STOJIĆ IZABRAN ZA ČLANA SREDIŠNJEG ODBORA UDRUGE »MACELJ 1945.«

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 26. veljače 2023. (pobijeni.info / narod.hr) – Jučer je, u subotu 25. veljače, održan 6. Izborni sabor Udruge Macelj 1945. u prostorima Kulturnog centra Dubrava, koji se inače održava svake četiri godine. Saboru je pristupilo 39 članova Udruge s pravom glasa te je zaključeno da Sabor ima kvorum.

Udruga Macelj 1945. svoje članstvo ima od Novog Zelanda, Australije, Sjeverne Amerike do BiH te naravno najviše u Hrvatskoj. Brine se za pijetet i spomen na žrtve Križnog puta koje su svoj život poslije Drugog svjetskog rata okrutno završile u Maceljskoj šumi, priopćili su iz Udruge.

Opširnije...

SLAVLJENA SV. MISA ZADUŠNICA ZA POBIJENE FRATRE I PUK LJUBUŠKOG KRAJA

Print Friendly, PDF & Email

Humac, 14. veljače 2023. (ljportal.com) – Prekjučer je, u nedjelju 12. veljače, u novoj humačkoj crkvi na vrlo svečan način slavljena sv. misa zadušnica za pobijene fratre i puk s područja grada Ljubuškog.

Predvodio ju je provincijal hercegovačkih franjevaca fra Jozo Grbeš, uz sumisništvo vicepostulatora fra Miljenka Stojića i tridesetak svećenika. Nazočili su franjevački novaci, postulanti i mnoštvo puka Božjega.

Opširnije...

Osobno