VIII. NAGRADNI NATJEČAJ NA TEMU »POBIJENI HERCEGOVAČKI FRANJEVCI«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 18. rujna 2018. (Vicepostulatura) – Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili jugokomunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« na čelu s fra Miljenkom Stojićem, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne na čelu s Ivanom Sivrićem, raspisuje nagradni natječaj na temu pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata za uratke iz: književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je otvoren za: djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), odrasle (studenti i punoljetni).

Opširnije...

KNJIŽEVNICI DHK HB U RAVNOM, ODRŽANI 5. »GRGUROVI HUKOVI«

Print Friendly, PDF & Email

Ravno, 11. rujna 2018. (dnevno.ba) – U nedjelju, 9. rujna, održani su 5. »Grgurovi hukovi«, tradicionalna književna manifestacija koja se redovito priređuje u sklopu Dana općine Ravno. Ove godine bila je posvećena 60. obljetnici književnoga stvaralaštva velikoga hrvatskog i bosansko-hercegovačkog pjesnika Anđelka Vuletića koji je podrijetlom iz ovoga kraja. U popodnevno-večernjem programu sudjelovali su članovi DHK HB i gostujući književnici.

Opširnije...

ŽRTVE TOTALITARIZMA POSTAJU SVETCI

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 12. rujna 2018. (Lucijana Kožul) – Novinarka radiopostaje Deutsche Welle Vera Soldo objavila je 11. rujna 2018. na njihovom portalu razgovor s vicepostulatorom postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« fra Miljenkom Stojićem te Seadom Đulićem, predsjednikom Udruženja antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata Mostar. U razgovorima se spominju jugokomunistički zločini na području Hercegovine, posebno zločini na Širokom Brijegu gdje su franjevci pobijeni i zapaljeni.

Attachments:
Download this file (zrtve-totalitarizma-postaju-svetci.pdf)Žrtve totalitarizma postaju sveci[ ]246 kB

Opširnije...

SVETA MISA ZADUŠNICA KRAJ HUSINE JAME NA VAGNJU – SPOMEN NA MNOGOBROJNE ŽRTVE JUGOKOMUNISTIČKOG REŽIMA

Print Friendly, PDF & Email

Vaganj, 1. rujna 2018. (Lucijana Kožul) – Danas je na Vagnju, između Sinja i Livna, održana sv. misa zadušnica za mnogobrojne nevine žrtve koje su jugokomunisti likvidirali bez ikakva suda i ubacili u Husinu jamu u Drugom svjetskom ratu. Kasnije su je zatrpali velikom količinom raznoraznog otpada.

Sv. misno slavlje predvodio je vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« fra Miljenko Stojić, u suslavlju s 20-ak svećenika. Nazočilo je oko 4.000 vjernika.

Opširnije...

Osobno