U MOSTARU PREDSTAVLJEN PROF. DR. ANTE ČUVALO I NJEGOVE TRI IZUZETNO VRIJEDNE KNJIGE

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 14. studenoga 2018. (M. J. / hrsvijet.net) – U okviru Tropletovih dana kulture 2018. u Mostaru HKZ Troplet organizirao je »Susret s autorom« prilikom kojeg je predstavljen prof. dr. Ante Čuvalo i njegove tri izuzetno vrijedne knjige koje je objavio ove godine. Knjiga »Komunistički totalitarizam na djelu – Hercegovačka hrvatska sela u poraću (1945. – 1952.)« nastala je na temelju arhivskih materijala mjesnih narodnih odbora koji su nađeni u podrumu općinske zgrade u Ljubuškom. Knjiga »Croatian Martyrs for the Faith (Hrvatski mučenici za vjeru)« ima 94 stranice, te uz predgovor sadrži popis pobijenih hrvatskih katoličkih svećenika, redovnika, redovnica, bogoslova i sjemeništaraca u 20. stoljeću. Autor navodi da su »crkveni ljudi« stradavali i u drugim narodima u Europi u Drugom svjetskom ratu i poslije, ali nigdje u toj mjeri kao Hrvati. U nacističkoj Njemačkoj 220; Istočnoj

Opširnije...

ŠIROKI BRIJEG: ŽIVKO KLJUČE PREDSTAVIO ZBIRKU »MAJCI BOŽJOJ KRALJICI HRVATA«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 26. listopada 2018. (jabuka.tv) – Notna zbirka skladatelja Živka Ključe pod naslovom »Majci Božjoj kraljici Hrvata« predstavljena je sinoć, 25. listopada, u Širokom Brijegu. Predstavljanje u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg organizirao je Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg. U programu predstavljanja sudjelovali su fra Miljenko Stojić, docent Blaženko Juračić, prof. Zdenka Leženić i sami autor.
Za glazbeni ugođaj pobrinule su se ženska klapa »Arja« iz Mostara te muška klapa »Dobrkovići«, klape koje je osnovao Živko Ključe. Voditeljica programa bila je Višnja Spajić.

Opširnije...

NA ŠIROKOM BRIJEGU ODRŽAN X. SIMPOZIJ »STOPAMA POBIJENIH«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 28. listopada 2018. (Lucijana Kožul) – Danas, u nedjelju, na Širokom je Brijegu održan »X. simpozij Stopama pobijenih« kojeg organizira Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« na čelu s fra Miljenkom Stojićem. Svrha mu je osvjetljavanje jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se to sve dogodilo.

Opširnije...

ŠIROKI BRIJEG: »STOPAMA POBIJENIH« – X. SIMPOZIJ

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 22. listopada 2018. (Lucijana Kožul) – U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 28. listopada, bit će održan X. simpozij pod nazivom »Stopama pobijenih«. Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Opširnije...

Osobno