PROSLAVLJENA SV. MISA ZADUŠNICA ZA POGINULE I NESTALE U RATOVIMA IZ ŽUPE KOČERIN

Print Friendly, PDF & Email

Kočerin, 27. rujna 2021. (kocerin.info) – Sinoć je, 26. rujna, u župnoj crkvi na Kočerinu slavljena sv. misa zadušnica u spomen na sve poginule i nestale župljane u svim ratovima. Misno slavlje je predvodio fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrovići i 65 subraće«. Sumisili su fra Velimir Mandić, fra Ante Penava, fra Stanko Mabić i župnik fra Mario Knezović. U asistenciji su bili bogoslov fra Franjo Markić i ministranti. Pjevanje su predvodili članovi Frame. Sv. misi zadušnici prethodila je molitva krunice koju su predmolili Trećari.

Opširnije...

POD STOLJETNIM HRASTOVIMA UPRILIČENA VEČER U ČAST AKADEMIKA FRA ANDRIJE NIKIĆA

Print Friendly, PDF & Email

Čerin 29. srpnja 2021. (citluk.ba) – Sinoć je, 28. srpnja, pod stoljetnim hrastovima u dvorištu župne crkve sv. Stjepana Prvomučenika u Čerinu održana 16. književno-glazbena manifestacija »Susreti pod hrastom«. Ogranak Matice hrvatske Čitluk, Župa sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin i Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) manifestaciju su organizirali u čast akademika fra Andrije Nikića, istaknutog književnika i povjesničara.

»Susreti pod hrastom« iz godine u godinu posvećeni su drugom odabranom književniku, a ove godine to je bio akademik fra Andrija Nikić, jedan od najmarljivijih djelatnika za dobro hrvatskog naroda u Hercegovini, kako na području pisane riječi, povijesti, kulture i vjere tako i na području prikupljanja, povećanja i čuvanja nacionalnog blaga i svijesti.

Opširnije...

NATJEČAJ NA TEMU »POBIJENI HERCEGOVAČKI FRANJEVCI«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 16. rujna 2021. (Vicepostulatura) – Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca, koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata pobili jugokomunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« na čelu s fra Miljenkom Stojićem, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne na čelu s Ivanom Bakovićem, raspisuje Natječaj na temu pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata za uratke iz: književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je otvoren za: djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), odrasle (studenti i punoljetni).

Opširnije...

IZIŠAO OBNOVLJENI 27. BROJ GLASILA »STOPAMA POBIJENIH«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 27. srpnja 2021. (Lucijana Kožul) – Ovih dana iz tiska je izišao 27. broj glasila Stopama pobijenih. Glavni urednik mu je vicepostulator fra Miljenko Stojić. Već 14 godina Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« u skladu sa svojim poslanjem skrbi se za istinu o pobijenim hercegovačkim franjevcima te o povijesnom kontekstu u kojemu se to dogodilo što na vidjelo dana iznosi i istinu o pobijenim članovima vjernoga puka Božjega.

Opširnije...