PREDSTAVLJENA ZBIRKA PJESAMA »JEDNOM« I BOGATO ILUSTRIRANA KNJIGA »UKRAS ŽIVOTA«

Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 24. svibnja 2019. (brotnjo.info) – Sinoć, 23. svibnja, u Galeriji fra Didaka Buntića u Čitluku predstavljene su zbirka pjesama Miljenka Stojića »Jednom« i knjiga Slave Antina Bage »Ukras života«. U toj prigodi bile su postavljene i ilustracije koju je za Baginu knjigu izradila akademska slikarica i grafičarka Stela Dumančić Čuturić.

U predstavljanju zbirke pjesama »Jednom« suvremenog hrvatskog književnika, novinara i franjevca, kao i u predstavljanju Bagine knjige »Ukras života« sudjelovali su Marina Kljajo Radić, Antun Lučić, Andrija Stojić i autori knjiga. O ilustracijama nešto je više kazala njihova autorica Stela Dumančić Čuturić, akademska slikarica i članica Ogranka Matice hrvatske (OMH) Šibenik. Vrlo dojmljiv glazbeni prinos večeri dala je na glasoviru Ivana Zubac, učenica Glazbene škole Brotnjo.

Opširnije...

KOMEMORACIJA NA RADIMLJI

Print Friendly, PDF & Email

Stolac, 20. svibnja 2019. (cnak.ba) – U subotu, 18. svibnja, u sklopu manifestacije »Stolačko kulturno proljeće« organizirana je na Radimlji kod Stoca svečana komemoracija i sv. misa zadušnica za sve poginule katolike hrvatskoga naroda u Drugom svjetskom ratu iz ovoga kraja ili koji su tu ubijeni. Prema povjesničarima brojka se penje i do 10.000.

U 17.30 kod podignutog spomenika Dječji zbor »Modra rijeka« predmolio je s ministrantima slavna otajstva krunice koja je bila prikazana za naše pokojnike. Poslije duhovne točke slijedila je komemoracija.

Na početku događanja župnik don Rajko Marković pozdravio je predvoditelja misnog slavlja, svećenike suslavljenike, goste, nazočne medije, a posebno Radio Herceg Bosne koji je izravno prenosio ovaj događaj te sve okupljene vjernike. Naglasio je svrhu okupljanja i zahvalio svima koji su osjetili potrebu doći na ovaj hercegovački Bleiburg, te navijestio redoslijed programa.

Opširnije...

ČINJENICAMA DO ISTINE

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 21. svibnja 2019. (fra Miljenko Stojić / Vicepostulatura) – Prošlih dana, baš u jeku obilježavanja obljetnice Hrvatskog križnoga puta, Ivo Josipović ponovi svoje teze o širokobriješkim fratrima kao legitimnom vojnom cilju. Budući da sam vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, iznijeti mi je kako zapravo stoje činjenice na kojima bi trebalo graditi istinu o tim danima. Nešto sam već od svega toga rekao 15. travnja na početku Josipovićeva govora o hercegovačkim pobijenim fratrima.

Opširnije...

KULTURNA DOGAĐANJA U ČITLUKU

Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 17. svibnja 2019. (brotnjo.info) – U četvrtak, 23. svibnja, u Galeriji fra Didaka Buntića u Čitluku s početkom u 19.30 bit će predstavljanje zbirke pjesama fra Miljenka Stojića »Jednom« i knjige Slave Antina Bage »Ukras života«. Istu večer bit će upriličeno i otvorenje izložbe ilustracija akad. grafičarke i slikarice Stele Dumančić Čuturić i akad. slikarice Zdenke Bilušić.

Osobno