Print Friendly, PDF & Email
Uskoplje, 22. travnja 2011. (hrsvijet.net) – Prosudbeno povjerenstvo književne nagrade Stjepan Džalto, ove godine se dodjeljuje drugi put, iz opsega pristiglih kratkih priča na Natječaj odabralo je sedam naslova u uži izbor.To su sljedeće priče: Nezamislivi cirkus gospodina K., Zapali iz hrvatske ruke, Pijetao, Epilog, Suho zlato, Dom, te Dokaži.

Prosudbeno povjerenstvo, čiji je predsjednik književnik i sveučilišni profesor Antun Lučić, tijekom svibnja će odabrati najbolju kratku priču i proglasiti pobjednika drugog natječaja za rečenu nagradu Stjepan Džalto, koja će, uz plaketu, dobitniku donijeti i novčani iznos od 500 KM, a organizator natječaja, Hrvatska uzdanica iz Uskoplja, odabrane priče pristigle na natječaj prošle i ove godine tiskat će u zasebnoj knjizi.

Pri završetku Prosudbeno povjerenstvo sa zadovoljstvom ističe činjenicu da je broj pristiglih priča ove godine znatno veći nego prošle, a taj rast, što je još važnije, pratila je i osjetna kakvoća uradaka, pristiglih iz Hrvatske i brojnih gradova u BiH, priopćeno je iz udruge Hrvatska uzdanica iz Uskoplja.

Osobno