Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 19. kolovoza 2016. (nasatv.ba) – U povodu komemoracije na Groblju mira na Bilima za žrtve Drugog svjetskog rata i poraća te Domovinskog rata, koja će se održati u subotu, 20. kolovoza, kao priključenje Europskom danu sjećanja na žrtve totalitarnih režima, u Dnevniku Plus Naše TV o tome su govorili dopredsjednik i povjerenik Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij za Mostarsko-duvanjsku i Trebinjsko-mrkansku biskupiju fra Miljenko Stojić te Ilija Vrljić, pročelnik Odjela HNS-a za Drugi svjetski i Domovinski rat i predsjednik organizacijskog odbora za izgradnju groblja.

»Biskup Ratko Perić predvodit će sv. misno slavlje u sumisništvu s mnoštvom svećenika te će posvetiti novoizgrađenu crkvicu na Bilima«, najavio je fra Miljenko. »Iduće godine stavit ćemo i zvona te dodati još neke stvari. Vjerujem da će mnogi biti zahvalni Bogu da su došli na Bile.«

»Svaka žrtva zaslužuje da je se spomene i da njezina obitelj ima mjesto gdje može zapaliti svijeću i pomoliti se za nju. U posljednjih dvadesetak godina imali smo neke druge prioritete, poput Domovinskog rata, ali je došlo vrijeme da se i o ovome može govoriti. Znamo da se do 1990. o zločinima jugokomunizma nije smjelo ni pričati. Ljudski je i povijesno važno da ovu priču privedemo kraju«, dodao je Vrljić.

Cijeli razgovor moguće je pogledati na videoprilogu na portalu Naše tv: http://nasatv.ba/dnevnik-plus-komemoracija-groblju-mira/. Vodila ga je Ivana Ćubela.

Osobno