Print Friendly, PDF & Email

Kaštel Sućurac, 6. svibnja 2016. (M. M. / hrsvijet.net) – Gradska knjižnica Kaštela (GKK) u utorak, 10. svibnja, s početkom u 20.30 u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu organizira predstavljanje romana »Medaljon« autorice Anite Martinac. O njemu će govoriti: fra Miljenko Stojić, književnik i vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, Renata Dobrić, ravnateljica GKK i autorica Anita Martinac. U glazbenom dijelu programa nastupit će muška klapa »Podvorje«.

Roman »Medaljon«, autoričin prozni prvijenac, povijesni je roman temeljen na istinitim svjedočanstvima, nagrađen je i visoko rangiran na ljestvicama čitanosti. Govori o tragičnim sudbinama Hrvata u vremenu nakon Drugog svjetskog rata.

Autorica romana »Medaljon« Anita Martinac članica je Matice hrvatske i Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, nagrađivana je pjesnikinja i autorica pet zbirki pjesništva. Sudionica je Domovinskog rata, supruga i majka troje djece, živi i radi kao diplomirana pravnica u Mostaru.

Osobno