Print Friendly, PDF & Email

Časopis Osvit je zrcalo Naklade DHK HB. Od 1995. Osvit se pojavljuje u književnoj javnosti. Na čelu dosadašnjega uredničkog vijeća Osvita bio je Veselko Koroman.

Izabrano je novo uredničko vijeće kojeg čine: Zdravko Kordić, glavni i odgovorni urednik, Vjekoslav Boban, Borislav Arapović, Marko Martinović, Šimun Musa i Krešimir Šego.

Temeljem članka 27. Statuta Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, te odlukom Upravnog odbora održanog 7. listopada 2005. donijeta je O D L U K A o imenovanju novog Uredništva časopisa Osvit i Naklade. Na sastanku Upravnog odbora DHK HB razriješeno je staro uredništvo časopisa Osvit: Zdravko Kordić (glavni urednik), Borislav Arapović i Vjekoslav Boban – te imenovano novo uredništvo: Antun Lučić (glavni urednik), Ružica Soldo, Miljenko Stojić i Andrija Vučemil. Odluka stupa na snagu danom donošenja. Osvit je časopis za književnost, kulturu i društvovne teme.

Osvit ima: ISSN 1024-6150. Zalagat će se za afirmaciju hrvatske književnosti, baštine, za općekulturologijsku i aktualnu društvovnu tematiku, za afirmaciju mladih književnika, te će donositi vrijedne prijevode iz svjetske književne i kulturne baštine i suvremenosti.

Časopis pratite na portalu Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne

Osobno