Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg – Počašćen sam što sam mogao predstaviti knjigu u Širokom Brijegu koji nosi teško breme povijesnih usuda, slično onima o kojima progovaram u određenim poglavljima svoje knjige – kazao je Darko Juka, autor knjige »Usud tišine«, nakon predstavljanja u Širokom Brijegu. Uz zbirku pjesama »Usud tišine« održano je i predstavljanje zbirke pripovijesti iz Hercegovine pod nazivom »Hercegovke«, autora Ilije Jakovljevića.

Predstavljanje knjiga dvaju autora iz Mostara održano je u organizaciji Nakladničke kuće Gral iz Širokoga Brijega. Knjiga »Hercegovke« prvi je put svjetlo dana ugledala davne 1920., a važno je spomenuti da je nakon više od osamdeset godina doživjela svoje drugo izdanje.

– Posebno mi je drago i ponosan sam da sam imao priliku predstaviti svoju knjigu s takvim velikanom pisane riječi u Hrvata kao što je Ilija Jakovljević – dodao je Juka.

Predstavljač knjige »Usud tišine« bio je Miljenko Stojić i sam autor Juka, dok je o knjizi »Hercegovke« govorio književnik Zdravko Kordić i Grgo Mikulić, urednik u Nakladničkoj kući Gral. Na predstavljanju je sudjelovao velik broj gostiju iz Širokoga Brijega, a nazočili su i predstavnici i članovi Matice hrvatske iz Čitluka i Širokoga Brijega.

J. Terzić

Slobodna Dalmacija, 6. veljače 2006., str. 14.

Osobno