Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 4. srpnja 2010. (citluk.ba) – U srijedu, 30. lipnja, u Maloj dvorani KIC-a održana je 15. sjednica Općinskog vijeća Čitluk.

Vijećnici su najprije informirani o stanju u tri osnovne škole na području općine Čitluk. Ravnatelj OŠ Bijakovići Veselko Pehar upoznao je vijećnike s projektima te najavio izgradnju nove zgrade škole. Ravnatelj Osnovne škole fra Didaka Buntića, Čitluk, Marin Kapular istaknuo je kako je uz financijske probleme gorući problem ove škole skučenost prostora.

O radu općinske inspekcije vijećnike je informirao šef Odjela za inspekcijske poslove Marin Vučić koji je istaknuo kako je tržišna inspekcija u ovom razdoblju nadzirala nelegalnu prodaju roba, kontrolirala radno vrijeme, vođenje poslovnih knjiga, odobrenja za rad i obavljala minimalne tehničke uvjete kod primanja objekata. Naglasio je kako je u proteklom razdoblju Odjel za inspekcijske poslove zaprimio 196 predmeta koji su ili riješeni ili se rješavaju.

Prema statističkim podatcima, tržišna inspekcija donijela je 50 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i 40 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka te ovjerila 159 trgovačkih knjiga. Također, sanitarna inspekcija je donijela 29 rješenja te obavila tečaj higijenskog minimuma za 37 djelatnika u trgovinama, kontrolirala izvršenje rješenja 20 objekata o deratizaciji i dezinsekciji, obavila 6 uzoraka »male kemije«, 18 uzoraka poslala na mikrobiološka ispitivanja i 12 uzoraka s različitih područja gradskog vodovoda. Uz izvješće o radu, gospodin Vučić je naglasio kako bi vraćanje Općinskog suda u Čitluk uvelike olakšalo rad inspekcije i ubrzalo rješavanje predmeta.

Na sjednici je imenovano i Povjerenstvo za imenovanje i preimenovanje naziva ulica i trgova u općini Čitluk u sastavu: fra Miljenko Stojić, Krešimir Šego, Andrija Stojić, Borislav Šimović, Ivan Stojić, Frano Primorac, Dragan Kozina, Tomislav Primorac i Frenk Ostojić. Zadaća ovoga povjerenstva imenovanog na godinu dana je da predloži nazive ulica i trgova u naseljenim mjestima u općini Čitluk te da ih dostavi Općinskom vijeću na razmatranje i eventualno usvajanje.

Osobno