Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 22. studenoga 2012. (hrsvijet.net) – Skupina hodočasnika koja se vraćala s putovanja po Svetoj Zemlji nikada ne će zaboraviti radost koju su doživjeli putujući zemljom u kojoj je nastalo kršćanstvo, a posebice će im ostati u sjećanju događaj koji su doživjeli po povratku kućama. Putujući autocestom od Zagreba preko Like, navratili su u restoran.

»Pred kraj ručka doživjeli smo radosno i ugodno iznenađenje – u restoran je ušao general Ante Gotovina! Radost, suze radosnice, suze ponosa opet su oblile naše oči. Teško je bilo vjerovati svojim očima, ali ipak je bila istina. Nismo mogli biti uz male ekrane na dan oslobađanja naših generala, all smo zato "uživo" susreli generala Antu Gotovinu koji je bio na putu prema svojim Pakoštanima. Plakali smo, radovali se, slikali se s generalom i čestitali mu na velikom danu i sjajnom držanju. Pala je i pjesma: "Croatio, iz duše te ljubim", te druge domoljubne pjesme koje govore o Lijepoj našoj, njezinim ljudima, patnji, povijesti, sudbinama«, kaže fra Miljenko Mika Stojić, jedan od voditelja skupine.

Prema fra Mikinu kazivanju, nakon sv. mise na gori preobraženja čuli su radosnu vijest o oslobađanju hrvatskih generala. »Bilo nam je jako žao što nismo bili dio te rijeke ponosa. Molili smo i pjevali sa suzama radosti i ponosa u očima. Kad smo navečer došli na Zid plača u Jeruzalemu, doživjeli smo atmosferu straha zbog raketnog napada na grad. To nas nije omelo, u srcu je ostala radost i ponos«, kazao je fra Mika u izjavi za Večernji list.

Inače, zajedno s ovom skupinom hodočasnika bio je i fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator Vicepostulature »Fra Leo Petrović i 65 subraće« te kolumnist portala hrsvijet.net koji se iz Jeruzalema javio kolumnom posvećenoj oslobađajućoj presudi hrvatskim generalima.

Osobno