Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 24. travnja 2013. (Mile Pavlović / brotnjo.info) – Za utorak, 30. travnja, u 13.00 predsjednik OV Čitluk Marin Radišić zakazao je 6. sjednicu Vijeća na kojoj će se raspravljati o više značajnih prijedloga odluka, zaključaka, rješenja i drugih pitanja. Nakon postavljanja vijećničkih pitanja, vijećnici će saslušati informaciju o radu Crvenog križa Čitluk te razmatrati izvješća o radu Dječjeg vrtića Čitluk i Javnog pravobraniteljstva općine Čitluk za 2012.

Vijećnici će također razmatrati i eventualno usvojiti i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja općine Čitluk zaslužnim osobama u znak zahvalnosti za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i promidžbu ugleda općine Čitluk. Naime, nakon provedenog javnog natječaja, Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja općine Čitluk, Vijeću je predložilo kandidate za općinska priznanja, koja se odlukom Vijeća dodjeljuju od 2010., a to su: Nagrada općine Čitluk za životno djelo, Godišnja nagrada općine Čitluk i Zahvalnica.

Odlukom povjerenstva za Nagradu općine Čitluk za životno djelo predložen je fra Miljenko Mića Stojić (za dugogodišnji pastoralni, kulturni, književni i humanitarni rad te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk). Za Godišnju nagradu općine Čitluk predloženi su: prof. dr. sc. Mladen Bevanda (za dugogodišnji društveno-politički rad i doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk) te fra Marinko Šakota (za postignute uspjehe i realizaciju kulturnih projekata na području općine Čitluk). Za Zahvalnicu općine Čitluk predloženi su: Filomena Šarac i Zlata Šimović (za postignute rezultate u prosvjeti te doprinos očuvanju tradicije i kulturne baštine hercegovačkog kraja).

Ukoliko ti prijedlozi Povjerenstva budu prihvaćeni na 6. sjednici Vijeća, javna priznanja općine Čitluk predloženima će biti uručena na svečanoj sjednici čitlučkog OV Vijeća koja će se održati 24. svibnja, u povodu obilježavanja Dana općine Čitluk.

Kažimo i to da će se na dnevnom redu 6. sjednice OV Čitluk naći i prijedlog odluke o izradi monografije »Općina Čitluk u razdoblju od 1955. do 2015.«, kao i nacrt Plana upravljanja otpadom općine Čitluk do 2017. te još neka pitanja.

Osobno