Print Friendly, PDF & Email
Zavala, 9. rujna 2014. (bljesak.info) – Okupljanjem na književnoj manifestaciji »Grgurovi hukovi« pjesnici su doprinijeli obilježavanju Dana općine Ravno i blagdana Male Gospe. Manifestacija je održana u preuređenoj kamenoj građevini, bivšoj trgovini, koja je sada dobila funkciju muzeja. Riječ je o suptilnom zdanju uređenom u autentičnom južnohercegovačkom stilu, čak je i pokrov od kamenih ploča.

U programu su sudjelovali hercegovački pjesnici – Grgo Mikulić, Srećko Marijanović, Petar Milić, Lidija Pavlović Grgić, Ana Soldo, Jasenka Požega Sremac, Miljenko Stojić, Jure Burić, Antun Lučić, Miro Petrović, Dragan Marijanović, Tomislav Batina, Ivo Raguž, Pero Vukasović – Peco, zatim čapljinski pjesnici – Mario Knežević, Jozo Jakiša, Ljubo Krmek, Dušan Musa i Ivana Erić, te kao gost Dubrovčanin Josip Škerlj.

Među pjesnicima je bio i Jure Burić, negdašnji dubrovačko-neretvanski župan. Podršku im je pružao Nikša Vuletić, kao pratnja na gitari. U programu, kojeg je vodila Helena Brajković, nastupila je i pjevačka skupina »Vidoštačke kraljice« iz Stoca. Organizator manifestacije bilo je JP »Vjetrenica – Popovo polje«, a pokrovitelj općina Ravno.

Osobno