Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 4. lipnja 2014. (dhkhb.org) – Izborna skupština Društva hrvatskih književnika HB održana je u Mostaru 31. svibnja u 11.00.

Istaknuta je inicijativa DHK HB da se pokrene akcija prikupljanja knjiga koje bi se darovale knjižnicama uništenim u nedavnim poplavama diljem BiH. Uz akciju prikupljanja bit će održan i prigodan kulturni program.

Na izbornoj skupštini izabrano je novo rukovodstvo (osim predsjednika, na čiju je funkciju u mandatu od tri godine na Izvanrednoj skupštini prije 6 mjeseci izabran Ivan Sivrić). Za dopredsjednike DHK HB su izabrani Fabijan Lovrić i Željko Kocaj, u Upravni odbor su izabrana četiri člana: fra Miljenko Stojić, Ljubo Krmek, Šimun Musa i Marina Kljajo – Radić. U Odbor za statut i opće akte izabrani su Marko Matić, Mate Grbavac i Anita Martinac. U Nadzornom odboru su Pero Pavlović, Ćiro Lovrić i Anton Marinčić. Članovi časnog suda su Josip Muselimović, Andrija Vučemil i Mijo Tokić, a u Odboru za književne veze Šimun Šito Ćorić, Diana Burazer i Borislav Arapović. Birani su na mandat od tri godine.

Usvojena su i izvješća o radu, financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora.

Usvojen je prijedlog promjene Statuta DHK HB u točki koja se odnosi na prijam u članstvo.
Nakon skupštine održan je prigodni program predstavljanje izdanja DHK HB i njegovih članova: »Slavin poj – Antologija priča slavenske mitologije«, priređivač Anto Zirdum, »Anegdote i misli Antuna Gustava Matoša«, autora Janka Bučara, »Uvik bit čovik (aforizmi)« Slave Antina Bage.

Na skupštini je donesena odluka i da će uskoro biti upućeno pismo potpore DHK HB hrvatskim uznicima u Haagu.

Sveta misa za preminule književnike Mirka Anića, Gojka Sušca, Nikolu Martića i sve preminule književnike služena je u 10.00 u kapelici Franjevačke crkve u Mostaru.

Osobno