Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 23 siječnja 2014. (brotnjo.info) – Budući da je nakon nešto više od pola godine predsjedanja Povjerenstvom za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk prof. Andrija Stojić podnio ostavku na mjesto predsjednika Povjerenstva, danas je u službenim prostorijama Općine Čitluk održan sastanak Povjerenstva na kojem je za novog predsjednika izabran Ivan Sabljić.

Uz predsjednika OV Čitluk Marina Radišića i pomoćnika načelnika Pavu Zovku sastanku su nazočili novoizabrani predsjednik Ivan Sabljić i članovi Povjerenstva: fra Miljenko Stojić, Rade Stojić, Krešimir Šego, fra Kornelije Kordić, Ivan Sivrić, Ivica Šarac i Ilko Prusina. Prije početka razgovora o djelatnostima Povjerenstva u budućnosti članovi Povjerenstva uputili su zahvalu dosadašnjem predsjedniku Andriji Stojiću za njegov rad na mjestu predsjednika.

Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk pod predsjedanjem gospodina Sabljića nastavit će sa započetim aktivnostima tako da nakon prvog iskapanja posmrtnih ostataka u organizaciji Povjerenstva predstoje nova iskapanja. Na današnjem sastanku ponovljen je apel svima onima koji imaju bilo kakva saznanja o grobištima i grobovima, a da to do sada nisu prijavili Povjerenstvu, to učine što prije jer Povjerenstvo do ljeta planira učiniti mnogo posla.

Uz povjerenstva na razini općina koja se trude rasvijetliti istinu o stradanjima u Drugom svjetskom ratu i poraću na području svojih općina, Katolička Crkva također vrijedno prikuplja podatke o pobijenima. Tako se na današnjem sastanku od fra Miljenka Stojića moglo čudi kako će u našoj Mostarsko-duvanjskoj biskupiji 12. veljače biti predstavljen zbornik pod nazivom »Hrvatski mučenici i žrtve iz vremena komunističke vladavine«. Podrobnije informacije o samom predstavljanju bit će uskoro poznate.

Osobno