Print Friendly, PDF & Email

Makarska, 2. ožujka 2015. (M. M. / hrsvijet.net) – Prepuna dvorana crkve Kraljice mira na Zelenki dočekala je jučer u nedjelju, 1. ožujka, predstavljanje romana Sjene, autorice č. s. Bernardine Crnogorac, koji je objavljen u izdanju Matice hrvatske, javlja portal Makarsko primorje. Uz samu autoricu, inače sestru Stjepana Crnogorca, o romanu su govorili predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Makarskoj Ivan Ivanda te fra Miljenko Stojić, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Župni zbor Kraljice mira i Dječji zbor Kraljice mira.

Kako je u svom osvrtu na ovo književno djelo naglasio predsjednik Matice hrvatske Makarska Ivan Ivanda, roman Sjene kroz priču o učiteljici Košuti poglavito govori o odnosu pojedinca i sustava, odnosno kako se osoba kršćanskog svjetonazora postavlja prema nepravednom sustavu u kojem živi i radi.

Osim kroz riječi predstavljača i same autorice, nazočni su imali priliku upoznati se s poglavljima iz romana koja su čitali autoričina nećakinja Marta Crnogorac te član Župnog zbora Željan Tamburović.

Osobno