Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 1. lipnja 2023. (jabuka.tv) – Predstavljanje knjige »Pala s kruške« autorice Ane Soldo održana je danas, u četvrtak navečer, u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu. Knjigu su predstavili Jure Miloš, fra Miljenko Stojić i Ivan Kraljević, a voditeljica programa bila je Helena Brajković.

»Sve su pjesme u mojoj zbirci zapravo potaknute događajima iz života i određenim osobama. Također je jedan od mojih motiva moja sestra koja me prati cijeli život i koja je moj anđeo«, istaknula je autorica Ana Soldo.Jedan od predstavljača, Ivan Kraljević, naglasio je kako je zbirka pjesama »Pala s kruške« autoričina i religiozna, i sudbinska, i duhovna, i domoljubna refleksija koja zahtijeva maksimalnu pozornost. »Pjesme Ane Soldo, premda sve proživljava kroz vlastitu intimu, okrenute su dubinskim pitanjima. Onim pitanjima koja tište svakoga čovjeka. Zato ne treba čuditi što njezin slobodni stih vrlo često nalikuje proznomu izričaju. Anin književni prvijenac satkan je od snova, uspomena i propitivanja, često hermetičan, ali s vrlo jasnim odrednicama, a to su borba i poziv na razmišljanje«, istaknuo je Kraljević.

Pokrovitelj predstavljanja je Općina Ravno, a organizator Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg.

»Pala s kruške« jedna je od tri knjige koje su na književnom natječaju »Tomica Penavić – Moja prva knjiga« u studenom prošle godine osvojile tri prva mjesta.

Osobno