Print Friendly, PDF & Email

MOSTAR – Na redovitoj godišnjoj izbornoj skupštini Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, održanoj jučer u Hrvatskome narodnom kazalištu u Mostaru, za novog predsjednika tog društva izabran je prof. dr. Antun Lučić iz Mostara. On je na toj dužnosti zamijenio dosadašnjeg predsjednika prof. Zdravka Kordića, kojemu je istekao dvostruki mandat.

Inače, Kordić je zbog zdravstvenih tegoba bio spriječen nazočiti jučerašnjoj sjednici pa je godišnje izvješće umjesto njega podnio dopredsjednik Miljenko Stojić. Jedini Lučićev protukandidat bio je Krešimir Šego, koji je prije glasovanja odustao od kandidature, što je izazvalo dosta nesporazuma.

»Sretan sam što ste mi jednoglasno dali povjerenje. Biti na čelu DHK HB-a velika je obveza i odgovornost«, kazao je Lučić.

Za dva dopredsjednika većinom glasova izabrani su Miljenko Stojić i Andrija Vučemil. Odlukom prosudbenog povjerenstva DHK HB-a ovogodišnji je dobitnik tradicionalne nagrade A. B. Šimić pjesnik Mile Maslać za zbirku pjesama »Vrijeme pripravnosti«.

Oliver Cvitković

Večernji list, Zagreb, 3. srpnja 2005., str. 2.

Osobno