Print Friendly, PDF & Email

Grude – Na izbornoj skupštini Ogranka Matice hrvatske u Grudama izabrano je novo čelništvo, predsjednik Mario Bušić, dopredsjednici Jozo Marić i Stjepan Glavaš, tajnica Marija Martić i Nadzorni odbor u sastavu Petar Majić, Vinko Čuljak i Mario Tica. Ovo je novi početak ili još jedan pokušaj oživljavanja rada Matice hrvatske u Grudama, koja zadnjih godina nije pratila potrebe građana grudske općine za kulturnim sadržajima.

»Vjerujem da možemo učiniti veliki pomak i bar donekle se približiti sveobuhvatnom radu ogranaka Matice hrvatske u susjednim općinama«, kazao je novoizabrani predsjednik Mario Bušić. Uz Zorislava Lukića, predstavnika središnjice MH iz Zagreba, na skupu u Grudama bili su i predstavnici ogranaka MH iz susjednih općina.

Nakon završetka izborne skupštine upriličeno je predstavljanje knjige Kraljica Katarina Kosača autora fra Ante Marića, franjevca i književnika, koji dugi niz godina objavljuje književne priloge i dramske tekstove u mnogim glasilima. Dramu Kraljica Katarina Kosača predstavili su fra MiIjenko Stojić, dopredsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, fra Ivan Ševo, ravnatelj franjevačke tiskare Fram-Ziral iz Mostara, te sam autor.

»Ova knjiga je pokušaj prikaza žene, djevojke, majke i kraljice koju su mnogi bezobrazno kušali zatrti što dublje u povijest«, kazao je između ostaloga Marić.

Predstavljanje knjige fra Ante Marića ugodnim pjesmama uveličala je klapa Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići.

V. Bogut

Slobodna Dalmacija, Split, 5. srpnja 2005., str. 21.

Osobno