Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 21. svibnja 2010. (citluk.ba) – Izborna skupština Matice hrvatske Čitluk održana je danas u Velikoj dvorani KIC-a. Na njoj je jednoglasno za predsjednika ponovno izabran Andrija Stojić. Fra Kornelije Kordić izabran je za dopredsjednika, a Franjo Primorac za tajnika Ogranka.

Izabrano je novo Predsjedništvo u sastavu: Dr. sc. Mirna Brkić, mr. sc. fra Miljenko Stojić, Krešimir Šego, prof., Nikola Kordić, Borislav Šimović te Mila Miletić.

Na sjednici je uz izvješće o radu Matice hrvatske Čitluk za proteklo razdoblje, koje je podnio predsjednik Andrija Stojić, usvojeno i izvješće Nadzornog odbora kao i Program rada za sljedeće četiri godine.

Obraćajući se nazočnima, predsjednik Andrija Stojić istaknuo je kako će MH Čitluk i u budućnosti čuvati nacionalnu i kulturnu vlastitost te je njegovati i širiti.

Na Izbornoj skupštini je bio i glavni tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukić koji je tom prilikom uručio 15 članskih iskaznica novim članovima Ogranka. Istaknuo je kako je čitlučki Ogranak po mnogočemu jedinstven, a po radu jedan od najaktivnijih.

Također su pozdravne govore uputili generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša i predsjednik sarajevskog Ogranka MH fra Perica Vidić.

Osobno