Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 4. svibnja 2018. (dhkhb.org) – U sklopu 55. Šimićevih susreta 2018. u četvrtak je u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače upriličen poetski kolaž tijekom kojeg su studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru čitali stihove Antuna Branka Šimića. Nastupili su još i pjesnici: Finka Filipović, Zdravko Nikić, Miljenko Stojić, Vendelin Karačić, Joso Živković i Ivan Vrljić.

Predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) Ivan Sivrić kazao je u izjavi za medije kako se ovogodišnji Šimićevi susreti organiziraju u povodu 120. obljetnice od rođenja A. B. Šimića i 93. obljetnice od njegove smrti. U sklopu održavanja spomenute manifestacije DHK HB dvadeseti put dodjeljuje Šimićevu nagradu. Govoreći o mladim pjesnicima koji su sudjelovali na manifestaciji, Sivrić je kazao kako je riječ o izuzetno kvalitetnim pjesnicima koji imaju što ponuditi slušateljima. »A. B Šimić postao je poznat u posljednjih 50 godina početkom manifestacije Šimićevi susreti, a do tada je bio gotovo zaboravljen jer je umro vrlo mlad«, kazao je Sivrić.

Predsjednik Organizacijskog odbora Šimićevih susreta i načelnik Gruda Ljubo Grizelj ustvrdio je kako se Šimićevi susreti u kontinuitetu održavaju već 55 godina bez obzira što god se događalo i da nikakve nepogode nisu mogle omesti njihovo održavanje. »Vrijedno je kazati kako se ove godine obilježava 120 godina od rođenja velikog pjesnika. Mi smo ponosni na to što je u našoj općini rođen A. B. Šimić i što je on iz Drinovaca krenuo na svoj put te se opet vratio u njih«, kazao je Grizelj.

Autor današnjeg kolaža student Ivan Volić istaknuo je kako je sa svojim kolegama predstavio književni recital koji je prvi put izveden na utemeljenju Kluba studenata hrvatskog jezika i književnosti 2015. Dodao je kako su predstavljeni neki od najvećih stihova A. B. Šimića, poput pjesme Opomena.

Sudionici spomenutog kolaža nakon svega zapalili su svijeću i položili cvijeće na spomenik A. B. Šimića u Mostaru.

Osobno