Print Friendly, PDF & Email

Ston, 14. ožujka 2022. (dhk.hr / brotnjo.info) – Prekjučer, u subotu 12. ožujka, u Stonu je održana izborna skupština Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika (DHK). Nakon izborne procedure jednoglasnom odlukom izabrana je Anita Martinac. Ona je u zahvali na povjerenju istaknula kako je svjesna odgovornosti ukazane časti ostalih književnica i književnika. Za članove Upravnog odbora izabrani su akademik Luko Paljetak, Ivan Kramar, Pero Pavlović i Miljenko Stojić.

Skupštini su još nazočili predsjednik DHK Zlatko Krilić i tajnik Marko Gregur.

Predsjednik Krilić nije krio zadovoljstvo oživljavanjem ovog ogranka, jer je riječ o iznimno važnom ogranku DHK koji okuplja književnike s prostora južne Hrvatske, BiH, Crne Gore i Molisa u Italiji.

Tajnik Gregur upoznao je nazočne o naumima i trenutnim djelatnostima DHK, te ih je pozvao na veće sudjelovanje i u samoj Središnjici.

O važnosti i potrebama Južnohrvatskog ogranka DHK govorili su akademik Luko Paljetak, Stjepan Šešelj, Miljenko Stojić, Ivan Kramar i akademik Šimun Musa.

Također je pozdravljen prijedlog da se nastave napori oko priređivanja tradicionalnih Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta, zatim pjesničke manifestacije Maslini u lice, te IV. međudržavnog susreta hrvatske književnosti.

Osobno