Print Friendly, PDF & Email

Bile, 25. ožujka 2022. (grobljemira.info) – U sklopu posjeta Bosni i Hercegovini, danas su u 12.00 na Groblju mira na Bilima vijenac za žrtve položili dr. Ute Bergner, predsjednica stranke »Građani za Thüringen«, i glavni tajnik stranke Clarsen Ratz. Goste su dočekali predstavnici odbora za izgradnju Groblja Mira: Mile Pušić, Ilija Vrljić, Velimir Mabić, fra Miljenko Stojić, Pero Kožul i Niko Marušić.

Prilikom obilaska Groblja mira govorilo se o fazama rada na Groblju i o radu povjerenstava koja su se također uključila u projekt izgradnje Groblja mira. Gosti nisu krili svoje oduševljenje onim što su vidjeli, prepoznali su ljepotu i važnost ovog mjesta koje odiše mirom i koje svakim danom postaje sve jačim simbolom žrtve našega naroda. Pohvalili su rad svih tijela uključenih u ovaj pothvat te, s obzirom kojom uzlaznom putanjom ide ovo spomen-središte, izrazili želju za ponovnim posjetom kada budu dolazili u Hercegovinu.

Projektom Spomen-središta Groblje mira – Bile predviđeno je da se svakoj hrvatskoj žrtvi Herceg Bosne, BiH (računa se do 50.000 križeva) podigne bijeli križ, neovisno o tome gdje je osoba ubijena, nestala ili gdje je pokopana. Na križevima će biti ispisani osobni podatci svake žrtve: ime i prezime, ime oca, godina rođenja, godina smrti ili nestanka.

Osobno