Print Friendly, PDF & Email

Klobuk, 21. travnja 2010. (Radio Ljubuški) – U nedjelju, 25. travnja, svetkovina je Sv. Marka Evanđeliste, zaštitnika župe Klobuk. Taj dan mladim će Klobučanima biti podijeljen sakrament sv. potvrde.

U subotu, 24. travnja, u 18.00 ispovijed je krizmanika, kumova i roditelja, a u 20.00 (poslije sv. mise) upriličit će se večer posvećena fra Leu Petroviću, fratru hercegovačke franjevačke provincije, rođenom u Klobuku 1883. Od 1943. pa sve do smrti 1945., kada je ubijen, bio je provincijal hercegovačkih fratara, a i prvi je hercegovački franjevac koji je doktorirao teologiju. O knjizi Leo Petrović prvi hercegovački franjevac doktor znanostigovorit će fra Ante Marić, o fra Leovu pisanju o popovima glagoljašima fra Stipan Klarić, a o radu Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« fra Miljenko Stojić. Pokrovitelj ove večeri je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

U nedjelju, 25. travnja, na dan svetkovine Sv. Marka, najprije će se služiti sv. misa na Crkvini u 9.00, a potom je svečana pučka sv. misa u klobučkoj crkvi Sv. Marka u 11.00 koju će predvoditi mjesni biskup mons. dr. Ratko Perić. Pod njom će podijeliti sakrament sv. potvrde 45-ero mladih Klobučana.


Raspored i satnice trodnevnice:

četvrtak, 22. travnja, u 19.00 sv. misu predvodi don Ivan Kovač, biskupijski tajnik 
petak, 23. travnja, u 19.00 sv. misu predvodi fra Valentin Vukoja, župni vikar na Širokom Brijegu 
subota, 24. travnja, u 19.00 sv. misu predvodi don Ivan Štironja, biskupijski vikar za pastoral

Osobno